Správy

Spoplatnenie parkovania pred nemocnicou: Dôjde k zmene? 3 návrhy, ktoré adresovali vedeniu!

Závora na parkovisku pred nemocnicou v Spišskej Novej Vsi nie je po vôli mnohým ľuďom, nie len nášho mesta. Odkedy je parkovisko spoplatnené je skôr poloprázdne. V meste sa tak uskutočnilo rokovanie, ktoré sa venovalo práve tejto téme.

Ilustračný obrázok k článku Spoplatnenie parkovania pred nemocnicou: Dôjde k zmene? 3 návrhy, ktoré adresovali vedeniu!
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vás informovali o spoplatnenom parkovisku pre nemocnicou v Spišskej Novej Vsi. Informácia vyvolala u obyvateľov Spišskej a okolia búrlivú diskusiu. Kým predtým zvyklo byť parkovisko plné áut od jeho spoplatnenia zíva prázdnotou.

Tri návrhy

Na podnet poslanca košického samosprávneho kraja Stanislava Vospáleka a mestského poslanca Adnana Akrama v spolupráci s primátorom mesta Jánom Voľným, sa v pondelok na radnici v Spišskej Novej Vsi uskutočnilo pracovné stretnutie s riaditeľom Nemocnice Svet zdravia Antonom Hanušínom, na ktorom sa venovali práve tejto téme.

Ako informoval Stanislav Vospálek, vedeniu nemocnice predložili tri návrhy. Aktuálny sadzobník je nastavený tak, že prvých 15 min je parkovanie zdarma a každú ďalšiu načatú hodinu je príplatok 0,50 €. Poslanci navrhovali predĺženie bezplatného limitu z 15 min na 30 min. Dôvod je podľa poslanca prostý. „Nie každý ide do nemocnice na vyšetrenie. Niekto ide len do lekárne, alebo odniesť veci svojmu príbuznému a za 15 minút to nestihne,“ vysvetlil Vospálek.

Ďalším návrhom bolo zníženie ceny prvých dvoch hodín parkovania z ceny 1 € na polovicu. Tretím návrhom bolo, ak by to bolo možné, využívať parkovisko počas návštevných hodín bez poplatku.

Ďalšie stretnutie

Podľa slov poslanca diskusia sa niesla v priateľskej atmosfére. Návrhy vyplývali z toho, že ako člen rady pre stratégiu plánov hospodárskeho a sociálneho rozvoja VÚC vie zo štatistík, že na území košického samosprávneho kraja žijú aj zamestnaní ľudia pod hranicou chudoby a týmto spôsobom, by sa chceli pokúsiť aspoň zmierniť ich ďalšie náklady.

Nemocnica Svet zdravia, ako akciová spoločnosť, má však plný nárok na zavedenie parkovného. Riaditeľ Anton Hanušín vysvetľoval situáciu, keď až príliš vysoké percento zamestnancov parkovalo práve na týchto parkovacích miestach, a zároveň zdôrazňoval náklady, ktoré sú spojené s údržbou ciest a parkovísk v okolí nemocnice.

Výsledkom je ďalšie stretnutie, ktoré sa uskutoční začiatkom októbra 2015. Dôvodom je to, že nemocnica doposiaľ nie je schopná posúdiť tieto návrhy, keďže zavedené platené parkovisko funguje len prvý mesiac a náklady na parkovací systém boli nemalé. Vedenie nemocnice však prisľúbilo, že k určitým pozitívnym zmenám v tejto veci určite dôjde.

Zdroj: Dnes24/mesto SNV

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM