Kultúra

Spojenie tanca, divadla i pyrotechniky: Na ľudí v Spišskej čakal nevšedný zážitok, FOTO

Galéria umelcov Spiša sa na chvíľu premenila na divadelné dosky a ponúkla nevšedný umelecký zážitok. Na návštevníkov čakala multimediálna inscenácia.

Ilustračný obrázok k článku Spojenie tanca, divadla i pyrotechniky: Na ľudí v Spišskej čakal nevšedný zážitok, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko

V Galérii umelcov Spiša v Spišskej Novej Vsi sa uskutočnil divadelný projekt pod názvom DUF-ART, ktorý predstavil multimediálnu inscenáciu spojenú s tancom, žonglovaním, pyrotechnikou a projekciou. Projekt Spišského osvetového strediska sa uskutočnil v spolupráci s Galériou umelcov Spiša a za finančnej podpory Fondu na podporu umenia.

Galéria sa tak stala miestom, ktoré sa na chvíľu premenilo na divadelné dosky a ponúklo zaujímavý umelecký zážitok. Na nádvorí budovy sa odohralo divadelné predstavenie Smrť drží v ústach oheň. Vďaka talentovaným ochotníkom z Divadla teatrálnej skratky a tanečníkom z Denzz Industry sa mohli návštevníci preniesť do minulosti a zažiť kúsok smutnej histórie nášho mesta.

„Chcel som veľký rok 1849 priblížiť cez príbeh lásky Petra a Lucie a je to taká alúzia na svetovú literatúru Peter a Lucia, ale na druhej strane možno aj na Rómea a Júliu. A v neposlednom rade je to aj o vzťahoch a spolužití Slovákov a Maďarov v tomto revolučnom období,“ povedal režisér hry Peter Karpinský.

Jedinečné bolo najmä večerné predstavenie, kde naplno vyniklo spojenie divadla, tanca s žonglérskym majstrovstvom, efektnou pyrotechnikou a ohňovou projekciou. Divadelné predstavenia Smrť drží v ústach oheň sa pre školy uskutočnilo dopoludnia a prišli si ho pozrieť žiaci základnej školy či stredných škôl. Atraktívne večerné predstavenie pre verejnosť si prišlo pozrieť 69 návštevníkov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Obrazom: Zaujímavé predstavenie v galérii
6
Galéria
Zdroj: Spišské osvetové stredisko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM