Rôzne Tlačové správy

Spojená škola v Spišskej v novom šate: Chýbať jej nebudú ani solárne panely

Žiaci Spojenej školy v Spišskej Novej Vsi by už mali v nasledujúcom školskom roku nastúpiť do vynovenej budovy. Tá totiž podstúpi počas leta výrazné zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Spojená škola v Spišskej v novom šate: Chýbať jej nebudú ani solárne panely
Zdroj: PR

Na základe schválenej Žiadosti o poskytnutie nenávratného finančného príspevku z Operačného programu Kvalita životného prostredia pre projekt Zníženie energetickej náročnosti budovy Spojenej školy v Spišskej Novej Vsi prejde spomínaná škola výraznou rekonštrukciou. Cieľom projektu je samozrejme znížiť energiu a s ňou spojené náklady a na druhej strane zvýšiť podiel využitia obnoviteľných zdrojov energie.

Čo všetko Spojenú školu v rámci projektu čaká:

  • zateplenie strešného a obvodového plášťa,
  • výmena okien,
  • vyregulovanie vykurovacieho systému,
  • montáž solárnych a fotovoltických panelov,
  • výmena svetelných zdrojov.

„Tieto práce predstavujú komplexné riešenie úspor energie a budova školy sa tak zaradí po ukončení realizácie projektu nad rámec platných minimálnych požiadaviek na úroveň budovy s takmer nulovou potrebou energie, pričom sa zlepšia najmä funkčné a tepelnotechnické vlastnosti objektov,“ píše sa v stanovisku školy.

Spojená škola sa v máji roku 2016 zapojila do 6. výzvy Ministerstva životného prostredia SR na zníženie energetickej náročnosti verejných budov. Úspešnosťou v tomto projekte získala plnú podporu a finančné krytie na realizáciu opatrení vo výške 476-tisíc eur, ktorými sa dosiahne úspora nákladov na energie až do výšky 70 %.

Aby pri realizácií všetkých aktivít nedošlo k narušeniu výchovno-vzdelávacieho procesu žiakov Spojenej školy bude projekt prebiehať v mesiacoch júl až august.

(PR správa)

Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM