Tlačové správy

Spojená škola v Spišskej Novej Vsi na nepoznanie: Tieto zmeny znížia náklady na energie až o 70%

Novoveská Spojená škola na ul. J. Fabiniho 3 prešla počas leta výraznou zmenou. Žiaci tak na začiatku školského roka zasadli do nielen esteticky vynovenej,ale aj energeticky úspornejšej budovy.

Ilustračný obrázok k článku Spojená škola v Spišskej Novej Vsi na nepoznanie: Tieto zmeny znížia náklady na energie až o 70%
Zdroj: Spojená škola Spišská N. Ves

Už v roku 2016 sa Spojená škola v Spišskej Novej Vsi zapojila do výzvy Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia na Zníženie energetickej náročnosti verejných budov. „Vypracovaním všetkých povinných súčasti žiadosti o priznanie nenávratného finančného príspevku sme sa stali úspešným prijímateľom finančných prostriedkov v celkovej výške 476 124,57 eur,“ píše sa v stanovisku školy. Tieto finančné prostriedky boli použité na stavebné práce a podporné aktivity na propagáciu.

Zateplením obvodového a strešného plášťa, rekonštrukciou vykurovacieho systému, výmenou okien, montážou fotovoltických i solárnych panelov a všetkými elektroinštalačnými prácami v škole sa znížia náklady na energie až do výšky 70 percent.

Naplánované stavebné rekonštrukčné práce boli realizované v mesiacoch júl – august 2017 a ukončené 11. septembra 2017 preberacím konaním. Zhotoviteľom stavby podľa uzatvorenej zmluvy, na základe verejnej súťaže bola spišskonovoveská firma s dlhou tradíciou a vynikajúcimi referenciami a skúsenosťami ALKON SV, s.r.o..

„Spolupráca medzi zhotoviteľom diela a Spojenou školou ako objednávateľom bola nadštandardná a viac než uspokojivá. Aj touto cestou by sme radi poďakovali za ústretovosť a profesionálny prístup dodávateľovi a jeho subdodávateľom,“ informujú ďalej.

Stavebné práce sú ukončené a pokračujú len estetické úpravy terénu školy. Projektové aktivity budú prebiehať ešte pár mesiacov a monitorovacie aktivity aj niekoľko rokov. Realizáciou projektu „ Zníženie energetickej náročnosti budovy Spojenej školy v Spišskej Novej Vsi“ sa dosiahnu vysoké úspory, znížia sa náklady na energie a škola získa príjemný estetický vzhľad.

(PR správa)

Spojená škola v Spišskej Novej Vsi na nepoznanie:
4
Galéria
Zdroj: Spojená škola Spišská N. Ves
Zdroj: Spojená škola Spišská N. Ves
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM