Rôzne

Spišský trh? Ťahák do vášho mobilu, buďte stále v obraze

V centre Spišskej Novej Vsi nastal oveľa väčší ruch, ako býva zvyčajne. Vo štvrtok totižto odštartoval 63. ročník obľúbeného Spišského trhu.

Ilustračný obrázok k článku Spišský trh? Ťahák do vášho mobilu, buďte stále v obraze
Zdroj: Dnes24.sk

63. ročník Spišského trhu sa už rozbehol a bude pokračovať až do nedele 15. júla. Aby ste boli vždy v absolútnom obraze, pripravili sme pre vás nasledujúci prehľad.

Kde sa nachádzajú stánky?

Stánky zaplnili celé námestie. Najviac sú sústredené na Letnej, Zimnej ulici, časť Elektrárenskej a na Štefánikovom námestí. Stánky s občerstvením nájdete pred budovou Reduty ale taktiež sú rozmiestnené na Letnej ulici či Štefánikovom námestí.

Ako a kde bude prebiehať kultúrny program?

V piatok o 18:00 hod. je naplánované slávnostné otvorenie na veľkom pódiu, kde okrem skupiny historického šermu – Jágo sa môžeme tešiť aj na bubnovú šou, folklórny súbor Čačinu či Rusínke Trio. Po oficiálnom otvorení bude nasledovať sprievod mestom a večerný program spestrí koncert Lukáša Adamca a príde aj Drišľak. Sobotňajší program odštartuje ľudová hudba Vlada Kubáňa, po nej kapela Funk You a ľudová hudba Štefana Cínu. Československé hity 80. a 90. rokov zahrá návštevníkom skupina Q Plus a po nej sa na pódiu opäť predstavia zahraniční folkloristi. Pripravený je aj koncert poprockovej kapely Sám sebou a vystúpenie súboru Levočan. O zábavu do neskorých nočných hodín sa postará David Koller s kapelou a Replay band. Kompletný program nájdete TU:

Je pripravený ešte iný špeciálny sprievodný program?

Súčasťou Spišských trhov je každoročne aj výstava Spiš Expo, ktorej 51. ročník si tento rok môžeme po prvýkrát pozrieť v nových priestoroch v OC Madaras. V Dome Matice slovenskej sa koná už tradične Výstava kaktusov, iných sukulentov a bonsajov. Na svoje si prídu aj priaznivci futbalu. 8. ročník Memoriálu Alexandra Nagya sa uskutoční v sobotu od 9:00 hod. na futbalovom štadióne. Turnaja bývalých futbalových hráčov sa zúčastní aj Dušan Tittel.

Čo ešte je dobré vedieť?

Počas Spišského trhu sa pripravte aj na dopravné obmedzenia. S kompletnou uzávierkou ulíc Letná, Zimná a Štefánikovo námestie treba rátať až do 15. júla 20:00 hod. Čiastočne uzavreté budú v tom istom čase taktiež Elektrárenská ulica v úseku od hlavnej križovatky po križovatku s Rázusovou ulicou, Školská ulica v úseku od hlavnej križovatky po križovatku s Hviezdoslavovou ulicou a ulica Ing. O. Kožucha v úseku od križovatky so Zimnou ulicou po križovatku s ulicou J. Hanulu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM