JAB Rôzne

Spišskú zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi? FOTO

Spišskonovovešťanov zasiahol nový ošiaľ. Postupne mu prepadáva čoraz viac ľudí. Čo to v našom meste robia s mobilnými telefónmi?

Ilustračný obrázok k článku Spišskú zasiahol nový ošiaľ: Čo to ľudia robia v meste s mobilmi? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Aj Spišskú Novú Ves už zasiahla nová mánia v podobe hľadania pokémonov. Mladým s mobilmi v ruke začal virtuálny svet presahovať do reálneho priestoru.

Ošiaľ aj v našom meste

Pokémon GO je mobilná hra, ktorú si môžete stiahnuť do svojho telefónu. Sprístupnená bola síce len pred niekoľkými dňami, no už za krátky čas vyvolala celosvetový ošiaľ. O čo vlastne ide? Hlavný cieľ aplikácie spočíva v chytaní pokémonov. Táto hra uchvátila hlavne mladšie ročníky, ktoré sa takýmto spôsobom vrátia do svojho detstva, kedy presne práve kreslená rozprávka Pokémon bola svetovým hitom.

Čítajte tiež: Kapela zo Spiša o svojom hite Borovička a rum: Nastala reakcia, akú sme nečakali!

„Dočítal som sa o tom na internete a začal som to hrať hneď od vydania hry. Teraz ich mám nejakých 15 a dajú sa nájsť všade. Ja som ich našiel v baroch, pri Hornáde, ale aj na sídliskách či v kostole,“ vymenoval Novovešťan René s tým, že sa dajú nájsť vodní aj noční pokémoni. Ako však hovorí, nie je do toho až taký veľký maniak, lebo si to vyžaduje veľa času, ale ide o fajn hru, lebo vytiahne hráčov von.

Aj Patrik hľadá po našom meste pokémonov. „Dostal som sa k tomu úplne náhodne a stiahol som si to zo zvedavosti. Dajú sa nájsť všade. Zatiaľ mám iba štyroch,“ prezradil. Sebastian sa zase k hre dostal cez kamaráta a ako hovorí, za týždeň ich už nachytal viac ako 60.

Niekoľko kilometrov

Hra zaujala aj Františka. Ten sa jej venuje zatiaľ iba tretí deň a má ich už okolo 15. „K hre som sa dostal na jednom diskusnom fóre, kde sa spomínala. Keďže som ako malý chlapec pozeral rozprávku, tak ma to zaujalo a vyskúšal som. Je to hra na spôsob geocaching-u a je to celkom zábavné, pretože človek musí ísť von, prejde sa a nemusí stále čumieť do mobilu, pretože mu to zahučí,“ pochvaľuje si.

Čítajte tiež: Učí 40 rokov, ale tak originálny dar ešte nedostala: Parádne prekvapenie od žiakov v Spišskej!

Okrem toho, ako hovorí, vďaka pokémonom a tejto hre prejde aj niekoľko kilometrov . „Sú všade – v prírode, na hradoch, dokonca v telocvični. Jedného som našiel pri zvone pred Radnicou,“ opísal Feri s tým, že o tom, že sú naozaj všade sa presvedčil aj doma, keď jedného našiel priamo na WC. No nie iba chalanov zaujali pokémoni. „Ukázali mi to spolužiaci, tak som si to stiahla. Vypadá to zaujímavo, uvidím koľko sa mi podarí chytiť,“ zasmiala sa Aneta.

Novovešťania prepadli novej mánii: Po Spišskej hľadajú pokémonov
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM