JAB Rôzne

Spišskú varujú pred extrémne nízkymi teplotami: Ortuť teplomera má padnúť až na -24 °C!

Budeme drkotať zubami. Na okres Spišská Nová Ves má udrieť poriadne mrazivé počasie! Ortuť na teplomeroch môže podľa meteorológov klesnúť ojedinele až na -24 °C!

Ilustračný obrázok k článku Spišskú varujú pred extrémne nízkymi teplotami: Ortuť teplomera má padnúť až na -24 °C!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) varujú Spišskú Novú Ves pred extrémne nízkymi teplotami. Vydali výstrahu prvého aj druhého stupňa.

Výstraha prvého stupňa platí na stredu od 02:00 do 08:00. „V okrese Spišská Nová Ves sa miestami očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu –14 až –19 °C. Nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch,“ upozorňujú meteorológovia.

To však nie je všetko. V posledný deň v roku vydalo SHMÚ hneď dve výstrahy. A to prvého, ale aj druhého stupňa. Miestami sa v našom okrese môžu od 02:00 do 08:00 vyskytnúť teploty –14 až –19 °C, ojedinele v rovnaký čas však aj –19 až –24 °C! „Očakávaný mráz je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká,“ uvádzajú v Slovenskom hydrometeorolo­gickom ústave.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM