Miroslav Pomajdík Šport

Spišskonovoveský box zaznamenal ďalší úspech: Boxer Martin Molčan sa predstavil v najvyššej súťaži

Spišskonovoveský boxerský klub TJ Spilipo sa zúčastnil od obnovenia svojej činnosti v roku 2012 štyroch turnajov II. Slovenskej ligy boxu (SLB). Mladí boxeri tak začali spĺňať podmienky pre štart vo vyššej súťaži. Mladý borec Martin Molčan sa tak predstavil už aj v najvyššej I. lige SLB.

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveský box zaznamenal ďalší úspech: Boxer Martin Molčan sa predstavil v najvyššej súťaži
Zdroj: Dnes24.sk

„Po získaní základnej kvalifikácie boxera, tj. odboxovaní minimálne troch zápasov v ringu pred rozhodcom, sa už môžu boxeri zúčastňovať súťaže I. SLB. Platí to pre všetky vekové a váhové kategórie, počnúc staršími, mladšími žiakmi, cez starších dorastencov, dorasteniek, končiac mužmi a ženami,“ informoval nás tréner TJ Spilipo Spišská Nová Ves Miroslav Čuj.

Premiéra Martina Molčana v najvyššej súťaži

I. liga SLB je dvojdňový turnaj družstiev, pre ktoré získavajú body jednotliví borci boxerských klubov, združených v SBF (Slovenská boxerská federácia). Získané skúsenosti z ringu a dosiahnuté výsledky tak umožnili aj boxerovi klubu TJ SPILIPO Spišská Nová Ves Martinovi Molčanovi zúčastniť sa I. SLB v Nitre. Ten má na svojom konte už sedem zápasov s bilanciou štyri výhry a tri prehry n.b.

„Pre začiatočníka je to pekná bilancia a verím, že časom sa k nemu pridajú aj ostatní chalani. Ostávame naďalej pri skromných cieľoch, predovšetkým zabezpečiť chalanom čo najlepšie podmienky na tréning a ich kvalitnú prípravu na súťaž. Je to ale len časť vytvárania podmienok pre ich kvalitatívny rast, ktorý je podmienený predovšetkým finančným zabezpečením štartu na vrcholných podujatiach boxu na Slovensku, ale i v zahraničí. Pomôže nám každý cent, či už darovaný sponzorom, alebo dotovaný mestom. Zatiaľ fungujeme v režime samofinancovania. Z toho vyplývajú aj naše očakávania t. j. umiestnenie klubu v tabuľke klubov boxu I. SLB,“ doplnil Miroslav Čuj.

Vo finále mu skrížil cestu slovenský reprezentant

Finálový zápas Martina v I. ligovom ringu v Nitre vyšiel nad očakávania. Martin splnil všetky dohodnuté taktické príkazy svojho trénera a vybojoval vyrovnaný zápas s reprezentačným boxerom Jarom Hanúskom z RTJ Malacky.

Martin Molčan má zo svojej premiéry zmiešané pocity. Za predvedené výkony a bilanciu jedna výhra a jedna prehra sa však hanbiť nemusí, práve naopak. V prvom zápase sa stretol s kickboxerom z Košíc, ktorý nastupuje aj na súťaže boxu.

„V zápase som sa málo pohyboval a čakal som čo spraví súper. Myslím si, že veľa zásahov som mu uštedril po jeho chybách, lebo často prepadával pri útokoch, čo som zaregistroval hneď na začiatku a tak som pri jeho útokoch vždy ustúpil a z toho som hneď prechádzal do kontry,“ povedal Martin Molčan, ktorý svoju premiéru v najvyššej súťaži dotiahol do víťazného konca.

Vo finále dostal Martin skúseného boxera z Malaciek (reprezentanta SR). „Cez zápas som sa cítil veľmi dobre, vedel som, že len pohybom a svojou aktivitou môžem súpera prekvapiť a myslím, že úlohu som splnil a po náročnom zápase som prehral na kolá. Bola to pre mňa veľká škola boxu a po tomto zápase som bol celkom spokojný, aj keď ma prehra mrzí,“ uzavrel Martin, ktorého ambíciou je prebojovať sa na Majstrovstvá Slovenska.

Najbližšie sa naši boxeri predstavia 15. a 22. marca v II. ligovom ringu v Dubnici nad Váhom a vo Vranove nad Topľou. Ak pôjde všetko podľa plánu, následne Martin Molčan, Dominik Anguš a Tadeáš Bochňa zabojujú a budú reprezentovať naše mesto v I. ligovom ringu 29. a 30. marca v Giraltovciach. Nemôžeme pritom zabúdať ani na ďalšieho nádejného spišskonovoveského boxera Patrika Hrubiznu, ktorý po dvojmesačnej vynútenej prestávke opätovne oblečie dres TJ SPILIPO Spišská Nová Ves a potvrdí svoje boxerské kvality.

Martin Molčan
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM