JAB Hokej

Spišskonovoveskí hokejisti opäť na ľade: Čakajú ich prípravné zápasy

Po dlhšej prestávke sa fanúšikovia hokeja zaiste potešia. Hokejisti Spišskej znovu vykorčuľujú na ľad. A ako to vyzerá so zostavou nadchádzajúcej sezóny?

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveskí hokejisti opäť na ľade: Čakajú ich prípravné zápasy
Zdroj: Dnes24.sk

Už v piatok a v sobotu si prídu fanušikovia hokeja v Spišskej Novej Vsi na svoje. Našch hokejistov po dlhšej prestávke čakajú prípravné zápasy na domácom ľade proti mužstvu Zaglebie Sosnowiec.

Prvý zápas sa odohrá dnes o 18:00 hod. Druhý sa bude hrať v sobotu 24. augusta o 11:00 hod.

A ako to vyzerá so zostavou nadchádzajúcej sezóny? „Mužstvo sa ešte formuje, máme mladý tím a radi by sme ich videli v prípravných zápasoch. Priestor dostanú mladí chlapci, ktorých chceme postupne zapracovávať do mužstva k tým starším hráčom,“ ozrejmil pre Spišskú 24 riaditeľ hokejového klubu Peter Potenga.

Ako doplnil, trénerom A-mužstva bude mladý tréner Richard Rapáč a k nemu ešte pribudne kolega, ktorý mu bude počas nasledujúcej sezóny asistovať. Zatiaľ mu podľa jeho slov pomáha pri mužstve Dávid Káňa, ktorý sa presunul k žiakom po skončení minulej sezóny.

„Čo sa týka kádra, tak sme radi, že v mužstve ostali skúsení hráči ako Vartovník, Vantroba, Novák, Findura, Koky či Ondov. Ďalšie mená predstavíme verejnosti, ak uzavrieme káder tesne pred začiatkom ligy,“ povedal Potenga.

Zápasy 1. ligy sa už blížia. Ako doplnil riaditeľ hokejového klubu, čaká sa na termínovník duelov. „Sezónu by sme však mali začať 11. septembra,“ do­dal.

Pamätáte si ho? Spiško sa stal na konci uplynulej sezóny maskotom našich hokejistov. Kliknite na fotogalériu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Maskot novoveských hokejistov sa volá Spiško: Toto je on
5
Galéria
Zdroj: HK SNV

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM