Iné športy

Spišskonovoveské volejbalistky majú za sebou ďalšie zápasy: Ako sa im darilo?

Pred Majstrovstvami Slovenska čaká na staršie žiačky aj kadetky ešte niekoľko zápasov. Výnimkou nebol ani uplynulý víkend. Ako sa im darilo?

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveské volejbalistky majú za sebou ďalšie zápasy: Ako sa im darilo?
Zdroj: VK SNV

Uplynulý víkend dal volejbalistkám zo Spišskej Novej Vsi zabrať. Staršie žiačky vycestovali za svojimi súperkami do Popradu. Kadetky si zase zmerali sily so Sninou na domácej pôde.

Spišskonovoveské kadetky majú istotu postupu na Majstrovstvá Slovenska len z 1. miesta tabuľky. Keďže v tomto kole hostili ako líder súťaže druhého v súťaži, čakali sa dramatické a bojovné zápasy. Na istotu postupu museli naše dievčatá vyhrať aspoň jeden zápas, čo splnili hneď v tom úvodnom duely – čím si zaistili postup.

„Naša snaha bola vyhrať minimálne jeden zápas, čo sa nám podarilo, po sústredenej a kvalitnej hre hneď v prvom zápase. Dievčatá podali bojovný výkon, za čo im patrí vďaka,“ povedal tréner junioriek Martin Roško.

VK Spišská Nová Ves – MVK Snina 3:0 (15,13,23) a 2:3 (8,–20,–23,18,–13)

Zdroj: VK SNV

Hoci staršie žiačky dvojzápas s Popradom tentokrát nezvládli, ešte stále môžu postúpiť na Majstrovstvá Slovenska pod podmienkou, že všetky ostatné zápasy vyhrajú a zabojujú taktiež v semifinálových turnajoch. Majstrovstvá Slovenska budú koncom mája 2017 v Leviciach.

„Súper bol o krôčik lepší vo všetkých herných činnostiach a robil menej nevynútených chýb v porovnaní s nami. Aj keď výsledok je celkom jednoznačný, sety v jednotlivých zápasoch boli vyrovnané a rozhodovalo sa v koncovkách,ktoré sme bohužiaľ nezvládli. Súper zaslúžene vyhral, ale mi sa budeme koncentrovať na ďalšie dva zápasy, ktoré nás čakajú do konca súťaže,“ zhodnotila priebeh zápasu trénerka starších žiačok Eva Fabiánová.

VK Junior 2012 Poprad – VK Spišská Nová Ves 3:0 (20,22,21) a 3:1(20,–20,21,24)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM