JAB Šport

Spišskej olympiády sa zúčastnili stovky športovcov. Komu sa ušla pocta zapáliť oheň?

Spišská olympiáda začala slávnostne. Športových hier sa zúčastnilo 829 športovcov. Bežal sa aj malý spiššký maratón.

Ilustračný obrázok k článku Spišskej olympiády sa zúčastnili stovky športovcov. Komu sa ušla pocta zapáliť oheň?
Foto: Jana Buvalová

Už po 18-ty raz zorganizovalo mesto Spišská Nová Ves, spolu s centrom voľného času ako aj základnými školami Spišské športové hry detí a mládeže. Keďže toto bol 18. ročník, dá sa povedať, že spišská olympiáda dospela. Zúčastnilo sa jej 829 detí materských, základných a stredných škôl.

Pozvanie prijali aj zahraniční hostia z Havlíčkova Brodu.Okrem Spišskej Novej Vsi sa hier zúčastnili aj deti z Harichoviec, Helcmanoviec, Jamníka, Krompách, Letanoviec, Margecian, Levoče, Popradu, Starého Smokovca, Švedlára a spomínaného Havlíčkova Brodu.

Nechýbalo ani slávnostné otvorenie športových hier za účasti primátora Jána Volného a jeho zástupkyne L. Grečkovej. Olympijský oheň zapálila žiačka zo základnej školy Z. Nejedlého Mária Mikolajová – kapitánka reprezentácie Slovenska , družstva dievčat do 15 rokov vo futbale, ktoré postúpilo na Olympijské hry mládeže v Číne. Slávnostné otvorenie spestrili aj tanečnice zo základnej umeleckej školy.

Po slávnostnom zahájení sa bežal malý spišský maratón. Mal dĺžku 2000 metrov a bežalo ho 35 športovcov. Okrem maratónu sa súťažilo aj v týchto disciplínach: Atletika, florbal, vybíjaná, športová streľba, basketbal, plávanie, šachy, hokejbal, volejbal, malý futbal, stolný tenis a tí najmenší mali preteky na šľapacích autíčkach na dopravnom ihrisku.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM