Kultúra

Spišské divadlo v inej podobe: Na javisku sa predstavia detskí herci z regiónu

Drevená, ľudová, krátka či dlhá. To sú názvy rozprávok, ktorými sa pokúsia zaujať mladí herci. V stredu sa predstaví na divadelných doskách šesť divadelných súborov z okresov Spišská Nová Ves a Gelnica.

Ilustračný obrázok k článku Spišské divadlo v inej podobe: Na javisku sa predstavia detskí herci z regiónu
Foto: Jana Buvalová

Priestory Spišského divadla zaplnia v stredu 4.februára detskí herci, ktorí sa budú snažiť čo najlepšie prezentovať svoje divadelné umenie a vtiahnuť tak svojich detských kamarátov do sveta rozprávok.

Z rozprávky do rozprávky

,,Vzájomné dobýjanie nenútených prejavov detských osobností nebude mať hraníc,„ konštatovala Monika Tkáčová zo Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi.Celý mechanizmus akéhosi divadelného "pingpongu“ bude pozorne sledovať a hodnotiť skúsená odborná porota v zložení Emília Šavelová, Marica Harčaríková a Alena Váradyová.

Tohtoročnú regionálnu postupovú súťažnú prehliadku detskej dramatickej tvorivosti, ktorá nesie názov Z rozprávky do rozprávky, organizuje spišské osvetové stredisko opäť v spolupráci so Spišským divadlom.

Šesť divadelných súborov

Dohromady sa predstaví šesť divadelných súborov z okresov Spišská Nová Ves a Gelnica. Jednotlivé vstupy budú o 9.00, 10.30. a 12.00 hod.,,Báb­kový šašo, Vrana, Líška, Mravec, Cvrček či Nosáč sa už teraz nevedia dočkať, kedy nám predostrú kúsok zo svojho rozprávkového sveta. Divadelný svet je čarokrásny a bezhraničný, zvlášť ten, ktorý vytvárajú deti," zdôraznila Tkáčová.

Prehliadka podľa Tkáčovej ponúka detským dramatickým kolektívom z regiónu Spiša jedinečnú príležitosť na prezentáciu a možnosť postupu cez krajské kolo v Košiciach až na celoslovenskú súťaž v Šali, kde sa stretnú naozaj len tí najlepší. ,,Pripravené sú rozprávky z rôzneho cesta, napríklad Drevená, Ľudová, od Ezopa, Krátka i Dlhá," doplnila Tkáčová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM