JAB Rôzne

Spišská zažije netradičnú výstavu: Diela zavesia medzi stromy v parku

V Spišskej už čoskoro odštartuje prvý ročník nezvyčajnej výstavy. Diela budú zavesené medzi stromami v parku na námestí.

Ilustračný obrázok k článku Spišská zažije netradičnú výstavu: Diela zavesia medzi stromy v parku
Zdroj: Dnes24.sk

Umenie v parku je názov nezvyčajnej výstavy, ktorej prvý ročník odštartuje vernisáž. Tá sa bude konať 22. júla o 18.30 pri fontáne pred Evanjelickým kostolom na Radničnom námestí v Spišskej Novej Vsi. Ako nám povedala Miriama Bukovinská zo Spišského osvetového strediska, cieľom výstavy je nechať prehovoriť neprofesionálnych výtvarníkov a študentov prostredníctvom vizuálneho jazyka.

Príležitosť ukázať talent

„Najväčšou devízou výstavy je jedinečná sloboda ducha, autentická tvorivosť, talent a predovšetkým nevyčerpateľná kreativita zúčastnených umelcov. Mnohí z nich sú pre spišskú verejnosť nepoznaní a práve táto výstava pod holým nebom sa môže stať pre nich príležitosťou, ako ukázať svoj talent,“ ozrejmila.

Čítajte tiež: V Spišskej zavládol čulý ruch: Prípravy na udalosť roka sú v plnom prúde, FOTO

Zbierka pozostáva z 57 diel, pričom veľké zastúpenie má abstraktná maľba, ktorá je v kontraste s manipulovanou fotografiou. Objavuje sa téma krajiniek, či mestského prostredia. Autori sú z veľkej časti členovia Art klubu, ktorý pôsobí pri Spišskom osvetovom stredisku. Atmosféru vernisáže bude dotvárať svojou hudbou skupina Spišský Výber.

Medzi stromami

Toto podujatie odštartuje svoj prvý ročník aj vďaka iniciatíve Tomáša Cehlára a ochotným sponzorom. Keďže výstava bude prebiehať pod holým nebom, vystavované obrazy sa nafotili a budú vytlačené na sololitové tabule, ktoré budú zavesené v parku medzi stromami. Túto netradičnú výstavu si môžete pozrieť kedykoľvek pri prechádzke mestom až do 31. augusta.

Čítajte tiež: Originálny festival na skok od Spišskej: Tešiť sa môžete na Kollárovcov, Sám Sebou aj Heľenine oči

Svojimi výtvarnými prácami sa predstavia: Neprofesionálni výtvarníci – Ladislav Vikartovský, Katarína Butvinová, Marek Dzurenda, Jana Ogurčáková, Ján Vytykáč, Stanislav Šimek, Dana Košková, Peter Mašek, Peter Majkut, Miroslav Hrubý a študenti – Jolana Hradiská, Veronika Kacvinská, Veronika Ochmírová, Klaudia Korpeľová, Matúš Novák.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM