Rôzne

Spišská úspešná v podpore športu: Úrad vlády SR prispeje aj na realizáciu dvoch detských ihrísk

Úradom vlády SR bola v januári vyhlásená výzva na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v programe Podpora rozvoja športu. Zapojilo sa opäť úspešne aj naše mesto.

Ilustračný obrázok k článku Spišská úspešná v podpore športu: Úrad vlády SR prispeje aj na realizáciu dvoch detských ihrísk
Zdroj: TASR

Žiadatelia sa podľa slov vedúcej oddelenia školstva MsÚ Dany Mrnkovej mohli uchádzať o finančnú podporu formou predloženého projektu v štyroch oblastiach, a to: výstavba multifunkčných ihrísk, výstavba detských ihrísk, údržba ihrísk a štadiónov a inej športovej infraštruktúry a nákup športovej výbavy. Žiadateľ mohol podať iba jeden projekt, ktorý mohol obsahovať z každej oblasti jednu aktivitu.

„V tejto výzve sa ako žiadateľ zapojilo mesto Spišská Nová Ves, ale aj jeho organizácie. Spolu bolo predložených 5 projektov s 8 aktivitami. Celková predpokladaná hodnota vynaložených finančných prostriedkov na realizáciu týchto aktivít je 135 846 €, z toho Úrad vlády SR prispeje sumou 66 550 €. Zvyšné finančné prostriedky poskytne mesto alebo organizácie z vlastných príjmov,“ ozrejmila D. Mrnková.

Ako vymenovala v rámi schválených aktivít sa bude realizovať na ZŠ na Lipovej ulici oprava tartanovej bežeckej dráhy v hodnote 24 592€, na ZŠ na Komenského ulici prebehne výmena palubovky v malej telocvični v hodnote 26 507 € a škola tiež doplní športovo – technické vybavenie pre športovcov v hodnote 7 365 €. Na ZŠ Z. Nejedlého bude realizovaná výmena umelého trávnika na multifunkčnom ihrisku v hodnote 25 593 € a na ZŠ Ing. O. Kožucha sa doplní športovo‑technické vybavenie pre gymnastov v hodnote 6 247 €.

„Úrad vlády SR prispeje aj na realizáciu dvoch detských ihrísk. V Novoveskej Hute sa zrealizuje detské ihrisko v celkovej sume 21 142 € a v MŠ na Stolárskej ulici v hodnote 9 400 €,“ doplnila informácie s tým, že aj Správa telovýchovných zariadení predložila žiadosť s projektom na výmenu okien v átriu športovej haly a získala dotáciu 10 000 €, pričom celková suma projektu je 15 000 €.

„Mesto Spišská Nová Ves sa snaží o podporu športu vo všetkých jeho oblastiach. A, aj keď obyvatelia či samotné športové kluby vnímajú podporu športu zo strany mesta často len cez priame dotácie, samotná prevádzka, údržba či investície do športovísk, detských ihrísk a športovo-oddychových zón stojí mesto ročne nemalé finančné prostriedky. Preto sa mesto a jeho organizácie snažia uchádzať o každé euro, ktoré je možné získať z externých zdrojov,“ uviedol primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik.

Predaj nulovej eurobankovky prilákal množstvo ľudí. Ako to vyzeralo v deň predaja si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zábery, ktoré hovoria za všetko: Takýto záujem spôsobila novoveská eurobankovka
8
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Mesto SNV
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM