Miroslav Pomajdík Kultúra

Spišská superstáristka Dominika Klempárová (17): SuperStar ma veľmi poznačila

Má 17 rokov, pochádza zo Spišskej Novej Vsi a je študentkou miestnej strednej školy. Reč je o tohtoročnom jedinom zástupcovi zo Spiša, ktorý sa prebojoval do prvej 50-tky súťaže Česko Slovenskej SuperStar, Dominike Klempárovej.

Ilustračný obrázok k článku Spišská superstáristka Dominika Klempárová (17): SuperStar ma veľmi poznačila
Foto: Miroslav Pomajdík / Zdroj: Dnes24.sk

Spevu sa venuje od malička. V piatich rokoch si sama začala uvedomovať, že je jej veľkou láskou. „Postupne som prichádzala na to, že spev ma fakt baví, že mám z neho radosť. Blízke okolie mi hovorilo, že spievam dobre a že sa mám tomu venovať,“ povedala nám Dominika Klempárová. Po prvotnom povzbudení si začala veriť, čo ju posunulo k ešte intenzívnejšiemu záujmu o hudbu a spev.

Vlastné songy

Začala si písať vlastné pesničky, počúvala ako spievajú iní speváci a snažila sa pochytiť niečo z ich techniky. Po čase začala koketovať s myšlienkou prihlásiť sa do SuperStar. Jej prvý pokus preraziť v tejto súťaži bol pred dvoma rokmi, vtedy sa však neprebojovala ani pred porotu.

O svojich pocitoch pred súťažou Dominika hovorí nasledovne: „Neprihlásila som sa kvôli tomu, že by som chcela silou mocou niečo dosiahnuť, chcela som to vyskúšať. Nikdy som si nemyslela, že sa dostanem až ku porote, lebo predtým je predkásting, cez ktorý musíš postúpiť, aby si sa dostal vôbec ku porote. Pred dvoma rokmi sa mi nepodarilo ani to.“

Tento rok to vyšlo

„SuperStar ma veľmi poznačila v tom kladnom slova zmysle. Keď ukázali v televízii prvý kásting, tak to bolo fakt silné. V mojej škole ma zastavovalo veľa žiakov, keď som šla po meste, ľudia ma spoznávali. Na facebooku som mala každý deň množstvo žiadostí o priateľstvo. Bolo veľa pochvalných názorov na môj spev, že si nemám brať to čo mi povedala porota a podobne. Bolo to príjemné,“ hovorí Dominika Klempárová o svojich prvých dotykoch s popularitou. Samozrejme objavili sa aj negatívne názory, hlavne v komentároch na sociálnych sieťach. Dominika si však myslí, že má od popularity veľmi, veľmi ďaleko. Ľudia ju aj dnes spoznávajú, čo ju určite teší.

Na porotu nemá ťažké srdce, práve naopak. Uznáva ich odbornosť a ich názory si veľmi váži. Páčil sa jej ich osobný prístup. Išlo im o to, aby sa dokázala ako speváčka v budúcnosti presadiť. To že vypadla v divadle podľa nej asi tak aj malo byť, čo potvrdzujú aj jej slová: „Ja som vďačná už aj za to, že som bola v prvej 50-tke, lebo som nečakala, že sa dostanem až tak vysoko. Myslím si, že to bol riadny úspech, keď som sa spevu doteraz nijak extra nevenovala a na súťaž som sa špeciálne nepripravovala.“

SuperStar je hlavne jedno veľké divadlo

Vypadnutie zo súťaže ju aj napriek tomu trochu mrzelo. Vyčítala si svoje vystúpenia, ktoré podľa nej mohla zaspievať lepšie. Najviac ju motivovala Ewa Farna, čo Dominika okomentovala slovami: „Ewa Farna mi povedala, že mám na to byť vo finále. Ja osobne som si nikdy až tak neverila. Ona ma veľmi motivovala, preto som bola trochu sklamaná, ale nie z poroty, ale zo seba, že to mohlo byť lepšie.“

Väčšina vecí v SuperStar je podľa Dominiky obyčajné divadlo. „Povedia vám urobte to a to a vy to musíte urobiť. Je to hlavne o emóciách, oni potrebujú emócie, aby to ľudia sledovali a preto mi to prišlo také hnusné, keď nám opakovane hovorili, že zakričte si na kamery akí ste šťastní, že ste postúpili,“ okomentovala zákulisie súťaže Dominika.

Doterajšie spevácke úspechy

Okrem postupu do prvej 50-tky v SuperStar si Dominika najviac cení štvrté miesto na súťaži Rómsky hlások, ktorého sa vtedy zhodou náhod zúčastnil aj tohtoročný semifinalista v SuperStar Mário Bendik „V súťaži som obsadila štvrté miesto, čo bol veľký úspech, keď zoberiem do úvahy, že sa tam zúčastnili konzervatoristi a výborní muzikanti. Bol to pre mňa zatiaľ najväčší úspech čo sa týka spevu,“ skonštatovala Dominika.

Oslovilo ju niekoľko ľudí ohľadne vzájomnej spolupráce, no nejednalo sa o vážnejšie ponuky. Spevu sa bude venovať aj naďalej. Veľa pozitívnych ohlasov a ľudí jej dodalo sebadôveru. Na Spiši je však podľa nej dosť ťažké sa muzikantsky presadiť: „Mrzí ma to, že v našom meste je tak málo hudobných možností. Keď sa človek chce uplatniť a presadiť, musí ísť určite na západné Slovensko.“

Dominika Klempárová
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM