Miroslav Pomajdík Iné športy

Spišiačky cestovali do Nitry po povinné tri body: V druhom sete však nastal skrat…

Spišskonovoveské volejbalistky cestovali na 6. kolo druhej časti do Nitry, kde potrebovali vyhrať, aby si tak zabezpečili dobrú východiskovú pozíciu do play-off. Na zápas sa prišlo pozrieť 150 domácich fanúšikov.

Ilustračný obrázok k článku Spišiačky cestovali do Nitry po povinné tri body: V druhom sete však nastal skrat…
Zdroj: Dnes24.sk

Na začiatku predviedli Spišiačky koncentrovaný výkon, čo sa prejavilo vo výborne zvládnutých prihrávkách a podaniach. Bránenie im taktiež vychádzalo na výbornú. Zápas trval 98 minút. „Je chvályhodné, že dievčatá bojovali za každého stavu s družstvom nabitým legionárkami. Pokiaľ sme mali prihraté dokázali sme hrať vyrovnanú partiu s favoritom, ale boli fázy keď sme boli odtlačení od siete a nedokázali sme sa presadiť z okrajov siete. Dievčatá musím pochváliť za bojovný výkon a dodržiavanie taktiky, ale v kľúčových momentoch zápasu nám chýbala chladná hlava hráčske skúsenosti,“ skonštatoval tréner Nitry Jaroslav Vlk.

„V priebehu týždňa sa nám už druhýkrát stalo, že sme zaznamenali sériu 7–8 negatívnych bodov na prihrávke čo sa nám nesmie stávať, družstvo si v 2. sete prestalo veriť ako keby zabudlo hrať volejbal. Naším zlepšením servisom, čo na COP-ku dnes platilo, sme sa dostali do hry a zvíťazili sme, bol to zápas servis – príjem," povedal tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

COP Nitra – VK Spišská Nová Ves 1:3 (-18, 16, –14, –20)

Rozhodovali: Pivarček, Szász

COP Nitra: Budáčová 6, Poláčková 7, Maštalírová 11, Candráková 8, Kmecová 7, Písečná 8, libero Michalovičová (Rešutíková 0, Šimková 1). Tréner: J. Vlk.

Spišská Nová Ves: Nováková 3, Povrazníková 14, Zaťková 1, Yordanska 21, Olejníková 11, Sikora 15, libero Jagodzinska (Mikušová 0, Sandtnerová 0, Urbanová 0). Tréner: O. Spišák.

Na snímke: Spišiačky v súboji s COP-kou v Nitre.

V 7. kole 2. časti hrajú ženy na domáchej pôde. V sobotu 15. februára hostia Komárno. Hrá sa v športovej hale o 19:00 hod.

Zdroj: Spišská24/Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM