Monika Vengrínová Rôzne

Spiš zažíva veľmi smutný deň: Prvé zábery z miesta bolestivej rozlúčky s obeťami nešťastia

Už o malú chvíľu na poslednej ceste odprevadia blízki, priatelia a kolegovia záchranárov, ktorí tragicky zahynuli minulý týždeň v piatok pri leteckom nešťastí. Miesto poslednej rozlúčky sa plní stovkami ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Spiš zažíva veľmi smutný deň: Prvé zábery z miesta bolestivej rozlúčky s obeťami nešťastia
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Posledné zbohom svojim manželom, otcom, synom, priateľom a kolegom. Všetci, ktorí zosnulých záchranárov poznali, prichádzajú do Konkatedrály Sedembolestnej Panny Márie v Poprade, aby sa s nimi naposledy rozlúčili.

Po spoločnej rozlúčke, budú v poobedňajších hodinách nasledovať jednotlivé pohreby každého z tragicky zahynutých hrdinov.

V Spišskej Novej Vsi sa uskutoční posledná rozlúčka s Dušanom Leskovjanským. Tá začne zádušnou omšou v Kostole Nepoškrvneného počatia Panny Márie dňa o 13:00 a následne bude pokračovať o 14:00 štátnym pohrebom v Dome smútku na cintoríne v Spišskej Novej Vsi. Náčelník horskej služby Dušan Leskovjanský bude podľa slov kompetentných povýšený in memoriam.

Na našom webe si môžete už aktuálne pozrieť aj novú reportáž zo smutnej rozlúčky, počas ktorej prišlo aj na veľmi dojímavé okamihy.

Rozlúčka so záchranármi - začiatok
8
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM