Rôzne Správy

Niektoré nemocnice na Spiši zaznamenali zvýšený počet ľudí s ochorením COVID-19

V nemocniciach spišského klastra zaznamenali zvýšený počet ľudí pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Niektoré nemocnice na Spiši zaznamenali zvýšený počet ľudí s ochorením COVID-19
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková pre TASR potvrdila, že levočská nemocnica má aktuálne hospitalizovaných dvoch pozitívnych pacientov na internom oddelení, priebeh ich ochorenia nateraz nie je závažný.

Počet nakazených stúpa

„V Levoči sme zaznamenali zvýšený počet PCR pozitívnych testov. Koronavírus bol potvrdený aj u jedného zamestnanca. Nemocnica dôsledne každý deň monitoruje aktuálnu situáciu, v prípade potreby sme pripravení zareagovať ďalšími opatreniami,“ uviedla Pavliková.

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku taktiež zaznamenala zvýšený počet prípadov s novým koronavírusom, aktuálne je tam 11 hospitalizo­vaných pacientov, u ktorých je potvrdený výskyt ochorenia.

„U väčšiny sú primárnym ochorením iné diagnózy a COVID-19 je v ich prípade sekundárnym ochorením. V kežmarskej nemocnici máme hospitalizované aj jedno dieťa s koronavírusom a jednu matku ako sprievod,“ doplnila Pavliková s tým, že návštevy sú zakázané na oddeleniach s karanténnym režimom.

V nemocnici v Krompachoch v priebehu utorka zrealizovali 11 antigénových testov, z ktorých takmer polovica bola pozitívna. V tomto zdravotníckom zariadení však v súčasnosti nie sú hospitalizovaní žiadni pacienti s koronavírusom. „Ochorenie sa však potvrdilo u piatich zamestnancov nemocnice,“ dodáva hovorkyňa.

Štandardný režim

V popradskej nemocnici je zatiaľ epidemiologická situácia pokojná a nezaznamenali tam jej zhoršenie či zvýšenie počtu prípadov.

„Aktuálne máme hospitalizovaného jedného pacienta s potvrdeným ochorením COVID-19, fungujeme v štandardnom režime,“ uviedla hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. Dodala, že v prípade zhoršenia situácie už majú všetky oddelenia vyčlenené priestory pre pacientov, ktorí si vyžadujú hospitalizáciu v izolácii, z dôvodu pozitívneho testovania.

V spišskonovoveskej nemocnici je aktuálne hospitalizovaných osem pacientov s ochorením COVID-19. Žiadny z nich nepotrebuje podporu umelej pľúcnej ventilácie. Uviedla to pre TASR Jana Fedáková zo siete nemocníc Svet zdravia s tým, že v Spišskej Novej Vsi platí zákaz návštev iba na internom oddelení a na oddelení dlhodobo chorých.

V nemocnici v Starej Ľubovni sa situácia zatiaľ nezhoršuje a podľa riaditeľa Petra Bizovského mali pár pacientov, ktorých však odizolovali.

„Zaznamenali sme 50 pozitívnych prípadov v Domove sociálnych služieb v Legnave, ale priebeh bol veľmi mierny, žiaden pacient k nám od nich neprišiel. Fungujeme v bežnom režime, aj operačné zákroky robíme podľa plánu,“ dodal.

ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM