JAB Kultúra

Sobota a nedeľa v Spišskej? Tieto podujatia radíme rozhodne navštíviť

Začal víkend a aké akcie radíme počas soboty či nedele v našom meste určite nevynechať? Pozrite si redakčné tipy...

Ilustračný obrázok k článku Sobota a nedeľa v Spišskej? Tieto podujatia radíme rozhodne navštíviť
Zdroj: Dnes24.sk

Dni mesta

1.septembra 2018 , centrum Spišskej

Aj v sobotu zaplnia centrum nášho mesta remeselníci, rytieri, šermiari a rôzni umelci. Spišská Nová Ves organizuje už 23. ročník Trhu ľudových remesiel, ktorý je každoročne spojený s tradičnou akciou Dni mesta. Okrem tradičných majstrov, ktorí priblížia prostredníctvom stánkov svoje umenie si v druhý deň tradičného podujatia môžete vychutnať aj rôzne sprievodné akcie a bohatý kultúrny program. Nebude chýbať ani dobový sprievod mestom či divadelné predstavenie. Večer zakončí koncert populárnej skupiny PETER BIČ PROJEKT.

Turnaj absolventov

1.septembra 2018 ,od 8:00, areál gymnázia na Školskej

Tesne pred začiatkom školského roka sa bude na gymnáziu na Školskej ulici konať jubilejný 10.ročník turnaja absolventov oranžového gymnázia. Bývalí absolventi budú medzi sebou súťažiť v troch druhoch športu: futbal, streetbasketbal a volejbal. Nebude chýbať ani občerstvenie a príjemná nálada.

Beh Novoveskou Hutou

2. septembra 2018 od13:00, Novoveská Huta

Občianske združenie Novoveská Huta, Občianske združenie ŠK ROHALS a Mesto Spišská Nová Ves pripravili už 13. ročník Behu Novoveskou Hutou. Behať sa bude po asfaltovej ceste, pričom v kategóriách dospelých sa pobeží nie len po zastavanej časti, ale aj do krásnej prírody Novoveskej Huty. Súčasťou bude aj kultúrny program.

Staň sa vedátorom s Majstrom EM

2. septembra 2018 od 13:00, OC Madaras

V nedeľu si prídu na svoje aj všetky zvedavé deti. Tešiť sa môžu na zábavnú interaktívnu show, kde budú pripravené záhadné pokusy, ktoré ak dokážu vysvetliť, získajú parádnu cenu. Zvládnite pokusy ako: čarovné igelitové vrecko, vyľakané farby, lávová lampa, kúzelnícky trik, či nafúknuť balón bez vzduchu.

Smelé mačiatko

2. septembra 2018 o 15:30, kino Mier

Nezbedné mačiatko, Klbko, žije so svojím trochu lenivým a pohodlným otcom, Fúzikom, v maličkom apartmáne v srdci veľkomesta. Klbko sa rád díva na svet z okna svojho domova a sníva o tom, že raz spozná všetko to neznáme tam vonku. Vďaka svojej vynaliezavosti sa mu podarí zostrojiť si skutočnú lietajúcu raketu, na ktorej sa vyberie hľadať bájny Mačací raj… Príbeh o sile lásky otca k svojmu synovi plný dobrodružstiev a nových priateľstiev chytí za srdce nielen všetkých milovníkov mačiek.

Edo Drewo

2. septembra 2018 o 16:00, Zlatá pivnička

Pre najmenších bude pripravené predstavenie aj v nedeľu popoludní. Detičky sa môžu rozlúčiť s letom peknými rozprávkami a pesničkami, ktoré im zahrá a zaspieva prastarý strom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM