JAB Kultúra

Sobota a nedeľa v Spišskej? Aj takéto atraktívne možnosti na relax ponúkajú

Víkend už odštartoval a mnohí sa z toho radujú. No a v našom meste ponúka aj takéto lákavé akcie, na ktorých môžete zrelaxovať.

Ilustračný obrázok k článku Sobota a nedeľa v Spišskej? Aj takéto atraktívne možnosti na relax ponúkajú
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská burza starožitností a kuriozít

27. júla 2019 o 8:00, staré trhovisko

V sobotu sa zmení staré trhovisko v Spišskej Novej Vsi na niekoľko hodín na miesto spomienok. Bude sa tam totiž konať pravidelná burza starožitností, ale nájdete tam aj zberateľské predmety a predmety z čias minulých.

Majstrovstvá Slovenska / Inline Alpine

27. a 28. júla 2019 od 10:30, Lipová ulica – pri Športovej hale

Koncom júla si prídu na svoje aj milovníci športu, zvlášť inline korčuľovania. V našom meste sa bude konať česko-slovenský pohár v tomto športe.  Hlavným organizátor je Slovenský rýchlokorčuliarsky zväz . 3. kolo sa uskutoční 27. júla (sobota) od 14:00 hod , 4. kolo zase v nedeľu 28. júla od 10:30 na Lipovej ulici pri športovej hale.

Žena v čiernom

27. a 28. júla 2019 o 19:00, divadlo Kontra

Brilantný viktoriánsky thriller s atmosférou, ktorá zhustne tak, až sa bude dať krájať. Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na Úhorných močariskách si budete môcť vychutnať v sobotu aj v nedeľu večer. Tajomný a znepokojivý dej vás doslova priklincuje k sedadlám.

Teroristka

27. júla 2019 o 21:30, pred Redutou 

Českú komédiu si budete môcť vychutnať v sobotu neskoro večer priamo pod holým nebom v rámci Letného Bažantu kinematograf. Komédia Teroris­tka je príbehom učiteľky na dôchodku, ktorá celý život svojich žiakov učila, že základom všetkého je slušnosť a násilie nič nerieši. Lenže nakoniec zistí, že presne na toto gauneri spoliehajú.

Nedeľný kreatívny ateliér: Bičomaľba

28. júla 2019 od 13:00, Galéria umelcov Spiša 

Špeciálny nedeľňajší program určený pre rodiny s deťmi! Tvorba abstraktnej maľby netradičným spôsobom maľovania, nanášaním farby na plátno alebo veľkoformátový papier dynamickými švihmi pomocou plátenných korbáčov namočených vo farbe.

Promenádne podujatia pred Redutou

28. júla 2019 od 16:00, pódium pred Redutou

Nedeľné popoludnie bude patriť opäť podujatiam v rámci Kultúrneho leta. Bábkové divadlo spod Spišského hradu zahrá pred Redutou rozprávku pre deti – Kocúrkovo. Po rozprávke nedeľné popoludnie spestrí Ľudová hudba Romana Barabasa zo Spišskej Novej Vsi.

Leví kráľ

28. júla 2019 o 17:00, kino Mier

Snímok Leví kráľ od štúdia Disney sa odohráva v africkej savane, kde sa narodil panovník všetkého živého. Malý leví princ Simba zbožňuje svojho otca, levieho kráľa Mufasu, a pripravuje sa na svoju budúcu vládu. Avšak nie všetci sa z malého Simby radujú. Mufasov brat Scar, pôvodný následník trónu, spriada svoje vlastné, temné plány.

Koncert na Zázemí

28. júla 2019 o 17:00, Komunitná záhrada ZÁzračné ZElené MIEsto, sídl. Mier

Ďalší zo série akustických koncertov pod hlavičkou značky Nahatý muž si budete môcť vychutnať v nedeľu popoludní na takzvanom Zázemí. Predstaví sa ACCIDENT INSTANTANÉ folk, Francúzsko a ON LACHE LES CHIENS  post blues punk, Francúzsko.  Okrem hudby sa môžete tešiť aj na chutný vegánsky guláš a alko/nealko pivko z fľaše.

Nedávno ste mohli zahlasovať aj za naj jedlo zo Spiša. Ako to dopadlo si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Poznáme výsledky: Takto dopadlo hlasovanie o NAJ jedlo zo Spiša
1
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM