Miroslav Pomajdík Iné športy

Smutný víkend našich volejbalistiek: Ženy, juniorky a ešte aj kadetky prehrali čo sa dalo

Cez víkend sa postupne predstavili v ligových volejbalových súťažiach spišskonovoveské ženy, juniorky a kadetky. Ženy čakalo náročné 3. kolo v Kežmarku. Juniorky cestovali do Považskej Bystrice a kadetky doma privítali Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Smutný víkend našich volejbalistiek: Ženy, juniorky a ešte aj kadetky prehrali čo sa dalo
Zdroj: Dnes24.sk

Extraliga ženy, 3. kolo KV OKTAN Kežmarok – VK Spišská Nová Ves

Spišiačky cestovali do Kežmarku oslabené o zranenú Kwasowsku a juniorky Zeleňákovú a Urbanovú, ktorých čakal zápas v Považskej Bystrici. Kežmarčanky mali aj obrovskú podporu z publika, ktoré bolo zaplnené skoro do posledného miesta. V 1. sete vyhrávali Spišiačky 22:20 a mali aj setbol, no ten nevyužili a tak sa z prvého setu tešili domáce. Potom sa už naplno prejavila dominancia domácich hráčok, ktoré podali kvalitný výkon, na ktorý Spišiačky nestačili.

„Prvé dva sety sme bojovali s Kežmarkom o víťazstvo až do koncoviek. V prvom sete sme síce prehrávali 15:10, ale dobrým podaním a tvrdým útokom sme otočili stav na 22:10 pre nás.Za stavu 24:23 sme nezložili setbalovú loptu a prehrali sme najtesnejším rozdielom. V druhom sete sme sa so súperom ťahali bod po bode až do koncovky . Od stavu 21 sme neboli ani raz úspešní v útoku. V treťom sete sme sa po dvoch neúspešných koncovkách „rozsypali,“ skonštatoval tréner Spišskej Novej Vsi Ondrej Spišák.

KV OKTAN Kežmarok – VK Spišská Nová Ves 3:0 (24,21,14)

Divákov: 350
Rozhodcovia: Drobňák a Kardošová

Kežmarok: Smák 5, Jakušová 6, Kredátusová 12, Labudová 9, Dragašeková 10, Becková 9, libero Závadská (Rajčanová 7, Harčárová 0). Trénerka: B. Špaková.

Spišská Nová Ves: Zaťková 3, Yordanska 10, Mikušová 6, Sandtnerová 1, Olejníková 6, Povrazníková 15, libero Jagodzinska (Sikora 2, Nováková 2). Tréner: O. Spišák.

1 . liga juniorky, 1. kolo: Považská Bystrica – VK Spišská Nová Ves

Do prvého zápasu nasadil tréner Spišskej Novej Vsi to najskúsenejšie, čo mal: Bodákovú, Urbanovú, Zeleňákovú, Dulíkovú, Mulíkovú a Mitterovú. V zápase od začiatku dominovali domáce hráčky, ktoré prevyšovali Spišiačky aj fyzickým vzrastom, čo humorne okomentoval tréner Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer: „niektoré zo súperiek vyzerali ako mamky tých našich.“ V zápase sa vystriedala celá spišskonovoveská lavička, no ani to nepomohlo zastaviť dobre hrajúce súperky, ktoré prvý zápas dotiahli do víťazného konca.

V druhom zápase vsadil tréner Zdenek Hauer na kombináciu hráčok z extraligy so štyrmi hráčkami v žiackom veku. V zostave sa predstavila Bodáková, Urbanová, Zeleňáková, Mitterová, Vikartovská a Morihladková a libero Želonková. „Dva sety, ktoré sme prehrali na 20, boli ozaj kvalitné pričom v druhom sete bol stav 16:16, v treťom 18:18 až potom sme odpadli. Zápas ukázal potenciál niektorých našich mladých hráčok ale aj obrovské rezervy v hre. Striedala Majerčáková. Smolu sme mali aj v tom, že v určitých situáciách bol rozhodca na naše družstvo prísnejší,“ zhodnotil tréner Zdenek Hauer.

Považská Bystrica – VK Spišská Nová Ves 3:0 (16,19,10) a 3:0 (14,20,20)

Kadetky, 1. kolo: VK Spišská Nová Ves – Prešov

V prvom zápase v základnej zostave nastúpili Urbanová, Zaťková, Dulíková, Mulíková, Morihladková a Hurajtová. Prešovčanky boli lepšie vo všetkých smeroch. V prvých dvoch setoch do stavu 12:15 hrali Spišiačky so svojimi súperkami vyrovnanú partiu, no potom sa v nich niečo zlomilo, čo naplno využili Prešovčanky.

V druhom zápase tréner Spišskej Novej Vsi Zdenek Hauer postavil do základnej zostavy Urbanovú, Zaťkovú, Hurajtovú, Majerčákovú, Mitterovú a Vikartovskú a na libere Želonkovú. Išlo o kombináciu hráčok z extraligy so žiačkami. Spišiačky podali lepší výkon, ako v predchádzajúcom zápase.

„Ako u junioriek Natália Bodáková, tak u kadetiek Kamila Zaťková svojimi výkonmi, organizáciou hry a povzbudzovaním mladších hráčok veľmi pomohli a výrazne prispeli k tomu, že sme v niektorých pasážach hrali vyrovnane aj s hráčkami o jednu alebo dve kategórie mladšími. Tie výsledky nie sú samozrejme dobré, ale bolo tam veľa vecí, ktoré ma potešili a na ktorých je možno ďalej stavať,“ povedal tréner kadetiek Zdenek Hauer

VK Spišská Nová Ves – Prešov: 0:3 (-20,–15,–11) a 0:3 (-20–16,–9)

Foto: Radovan Žigraj

Zdroj: Spišská24/VK Spišská Nová Ves

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM