Miroslav Pomajdík Kultúra

Smola a Hrušky vystúpi už túto sobotu v Spišskej: Kapela chystá grandiózny záver svojej koncertnej tour!

Fanúšikovia kapely Smola a Hrušky zo Spišskej Novej Vsi si prídu na svoje už túto sobotu, kedy kapela zavŕši svoju Unplugged a Document tour v Spišskom divadle. Okrem akustického koncertu si pripravila kapela aj premietanie filmového dokumentu a viacero ďalších prekvapení.

Ilustračný obrázok k článku Smola a Hrušky vystúpi už túto sobotu v Spišskej: Kapela chystá grandiózny záver svojej koncertnej tour!
Zdroj: Dnes24.sk

„Najprv si diváci budú môcť pozrieť filmový dokument s názvom Tourbus Daemon, ktorý natočil talentovaný avantgardný umelec Enrik Bistika a potom zahráme naše najlepšie pesničky v netradičnom akustickom prevedení a novými aranžmánmi,“ povedal na úvod spevák kapely Smola a Hrušky Jozef Spoko Kramár.

Dokument sa natáčal pri príležitosti 15. výročia vzniku kapely na ich jarnom československom turné a zachytáva štyri koncerty. „Týmto dokumentom sme chceli ľudom aspoň z časti ukázať aký je život mimo pódia, aká je medzi nami chémia, ako vyzerajú naše cesty na koncerty a okrem toho sú tam aj rozhovory s inými hudobníkmi a ich pohľad na nás,“ doplnil Jozef Spoko Kramár.

Koncertná šnúra má úspech a sprevádzaná je veľkými emóciami a pozitívnou energiou zo strany fanúšikov. Niektoré koncerty boli dokonca beznádejne vypredané a kapela zažila aj standing ovation. „Na jednom koncerte ľudia odsunuli stoličky a začali tancovať a skákať, bolo to nečakané a veľmi spontánne. Ľudia sa skutočne bavia, spievajú s nami, tlieskajú a vládne úžasne pohodová až rodinná atmosféra,“ informoval Jozef Spoko Kramár.

V Spišskej Novej Vsi sa Smola a Hrušky predstaví 14. decembra o 20:00 hod. v Spišskom divadle. Pôjde o záverečný koncert celého turné a preto si kapela prichystala aj viacero prekvapení, o ktorých už viac prezradí Jozef Spoko Kramár: „Pôjde o posledný koncert turné a bude skutočne výnimočný, keďže budeme mať na koncerte hostí na sláčikové a dychové nástroje, speváčky a ďalšie prekvapenia. Okrem toho budeme natáčať aj DVD z tohto netradičného koncertu, takže keď chcú ľudia byť súčasťou tohto projektu srdečne všetkých pozývame.“

Koncert Smola a Hrušky
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM