Miroslav Pomajdík Správy

Smola a Hrušky má nový song s jasným odkazom: Nekopeme do hláv, búchame do sŕdc

Kapela Smola a Hrušky prichádza s novou skladbou Čierny Biely, ktorá upozorňuje na citlivé témy a vznikla na základe osobných emotívnych zážitkov všetkých zúčastnených strán. Ako hostia sa v skladbe predstavili česká gipsy-funková legenda kapela Gulo Čar a raper Supa z formácie Moja reč.

Ilustračný obrázok k článku Smola a Hrušky má nový song s jasným odkazom: Nekopeme do hláv, búchame do sŕdc
Zdroj: Dnes24.sk

Kapela Smola a Hrušky odohrala v uplynulom roku takmer 100 koncertov, absolvovala jarné česko-slovenské turné s českou kapelou UDG, na ktorom vznikol filmový dokument Tourbus Daemon a na jeseň prekvapila fanúšikov unikátnym unplugged tour, kde sa predstavila v netradičnej komornej verzii.

„Ak je pre niekoho rozdielnosť farby pleti či názoru problém, tak v prvom rade škodí slušným ľudom a chceme na to poukázať. Je pre nás prirodzené vyjadrovať sa hudbou a preto sa tešíme z toho, že nás kapela Smola a Hrušky prizvala ako hostí k tejto skladbe. Sme iní a predsa tak podobní,“ vysvetľuje basgitarista a frontman kapely Gulo Čar Vladimír Dirda.

„Spoko ma oslovil s nápadom na skladbu a mne sa celá tá idea veľmi páčila, tak ako aj samotná pieseň. Takéto spolupráce ma tešia a som rád, že som k tejto téme mohol prispieť aj mojím odkazom, ktorý je jasný: Všetci sme si rovní, na to nesmieš zabúdať, dlžíme to našim deťom, nesplatená faktúra,“ hovorí raper Supa.

„Cítime veľkú energiu a motiváciu vyjadriť sa k veľmi vážnym témam a upozorniť na situáciu a správanie sa človeka k človeku. Nikto by nemal zabúdať, že sme čierni aj bieli, poslední aj prví v cieli … Otvorme svoje oči, nepodporujme násilie a búchajme do sŕdc láskou. Skladba vznikla v spolupráci s umelcami, ktorí sú vo svojom žánri špičky a je pre nás veľká česť, že s nami do toho išli a veľmi si to vážime,“ uzatvára frontman kapely Spoko Kramár.

Čierny Biely
1
Galéria
Smola a Hrušky : Čierny Biely
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM