JAB Kultúra

Skvelé lákadlá v Spišskej Novej Vsi: Tie jednoducho musíte zažiť aj vy

Zoznámte sa s nimi. Naša redakcia vybrala hneď niekoľko lákavých akcií, ktoré počas týždňa budú v Spišskej a radíme ich zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé lákadlá v Spišskej Novej Vsi: Tie jednoducho musíte zažiť aj vy
Zdroj: Dnes24.sk

Filmový klub PROJEKT 100 / Vlasy

18. septembra o 19:00, kino Mier

Jeden z najvýznamnejších muzikálov druhej polovice 20. storočia vznikol pod taktovkou Miloša Formana. Je politickým dielom kritizujúcim spoločnosť, odsudzujúcim vojnu vo Vietname. Zároveň je to film vyzývajúci hippies postaviť sa proti konzervatizmu. Sleduje príbeh Clauda Bukowskeho, ktorý opúšťa rodinný ranč v Oklahome a odchádza do New Yorku, kde spoznáva mladého rebela Bergera a jeho skupinu kamarátov. Film sa bude premietať pri príležitosti 85. narodenín režiséra Miloša Formana.

Nenávidím

20. septembra 2018 o 19:00, Divadlo Kontra

Uletenú zábavnú jazdu o našej nie veľmi zábavnej každodennosti ponúkne vo štvrtok podvečer Divadlo Kontra. One-man show, pri ktorej sa budete smiať, až budete plakať…

Ženy online: Millefiori / Keramika

21. septembra 2018 od 16:00, Galéria umelcov Spiša

Galéria umelcov Spiša pripravila tvorivé dielne pre ženy, kde si môžete vyskúšať dekoráciu predmetov (misy, vázy) z niekoľkých druhov farebných hlín – výtvarný workshop sa bude konať pod vedením skúseného lektora a výtvarníka Petra Smika.

Až tri v taňcu na vidermaňcu

21. septembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Spišské divadlo v piatok uvedie obľúbenú komédiu. Diváci si môžu pozrieť predstavenie o ľúbostnom trojuholníku zo Sepešoviec poprepletanú humornými dialógmi v spišskom nárečí.

Spišská burza starožitností a kuriozít

22. septembra 2018 od 8:00, trhovisko / sídlisko Východ

V sobotu si prídu na svoje milovníci retro kúskov či rôznych zberateľských predmetov. Na starom trhovisku sa uskutoční pravidelná Spišská burza starožitností a kuriozít, kde môžete predať, kúpiť alebo vymeniť starožitnosti a predmety minulých čias.

Dni gamingu

22. – 23. septembra 2018, Športová hala

V Spišskej sa počas víkendu môžete tešiť na super atmosféru a veľa zábavy. Záštitu nad týmto premiérovým podujatím v našom meste prevzal primátor a pri organizácii budú spolupracovať viaceré mládežnícke organizácie. Hráči si počas dvoch dní zasúťažia v rôznych kategóriách o hodnotné ceny. Môžete sa tešiť na hry ako CS:GO (5v5), League of Legends (5v5), Hearthstone, Clash Royale a Fortnite, ktoré sa budú hrať vo vnútri haly. Na vonkajšom ihrisku bude pripravená chillzóna, kde budu prebiehať rôzne súťaže a v priestoroch chodby rôzne stánky.

Literasa

22. septembra 2018 o 15:00, Kaviareň eLAra

Literárno-hudobná terasa kaviarne sa opäť zaplní v sobotu popoludní, kde svoju novú knihu predstaví Tomáš Repčiak. Prezentácia knihy pod názvom Zobrané z PC bude spojená s programom a autogramiádou.

Spiš v dramatických udalostiach 20. storočia

22. septembra 2018, Múzeum Spiša

Na sobotu večer pripravilo Múzeum Spiša prehliadku pod názvom Spiš v dramatických udalostiach 20. storočia v Provinčnom dome. Prvý vstup bude o 18:00, druhý o 20:00 hod. V rámci prehliadky o 19:00 hod si môžete vychutnať koncert piesní Karla Kryla v podaní Martina Pižema.

Tri zlaté vlasy deda Vševeda

23. septembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Príbeh chudobného Plavčíka, ktorý sa vyberie na dlhú dobrodružnú cestu za tajomným dedom Vševedom, aby získal od neho tri zlaté vlasy a mohol sa tak oženiť s princeznou si budete môcť pozrieť v nedeľu popoludní. Príďte sa pozrieť, ako Plavčík s pomocou troch sudičiek prekoná nástrahy a prekážky zlého kráľa. Dozviete sa, že vytrvalosť, dobré srdce a láska, sú tou najmocnejšou zbraňou proti zlu a pýche.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM