JAB Rôzne

Skvelá sezóna spišskonovoveského kúpaliska: Návštevnosť stúpla až o viac ako 20 000 ľudí!

Hoci brány kúpaliska sa už zatvorili, s touto sezónou môžu byť kompetentní spokojní. Tropické horúčavy prilákali na novoveské kúpalisko niekoľko desiatok tisíc ľudí. V porovnaní s minuloročnou sezónou padali aj rekordy.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá sezóna spišskonovoveského kúpaliska: Návštevnosť stúpla až o viac ako 20 000 ľudí!
Zdroj: TASR

Tohtoročná sezóna začala skvelým počasím už prvý júnový týždeň, keď sa vedenie kúpaliska rozhodlo otvoriť svoje brány o čosi skôr ako bolo plánované. A urobili veľmi dobre, keďže počas toho víkendu padol rekord v návštevnosti za posledných 23 rokov v tak skorom dátume.

Ani júl a august nezaostávali a horúce počasie lákalo k vode čoraz viac návštevníkov. „Počas celej sezóny navštívilo kúpalisko 56 621 ľudí, čo je o 20 865 viac ako minulý rok,“ informoval vedúci kúpaliska Jozef Samončík.

Rekordným dňom sa stal podľa slov vedúceho kúpaliska 5. júl – vtedy počas desiatich hodín navštívilo kúpalisko v Spišskej Novej Vsi 3 307 ľudí . V auguste bodoval v návštevnosti druhý víkend v mesiaci, keď sa prišlo okúpať 4 488 obyvateľov Spišskej a širokého okolia. „Tržba tejto sezóny predstavuje sumu 153 251 eur,“ uzavrel Samončík.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM