Miroslav Pomajdík Správy

Škôlkari sa hrávali doslova medzi odpadkami: Učiteľky dostali nápad, čitateľ im ďakuje

Deti zo základnej školy Z. Nejedlého v Spišskej Novej Vsi sa na Deň Zeme poriadne zapotili. Pustili sa do upratovania detského ihriska na sídlisku Mier, ktoré bolo po zime posiate množstvom odpadu, či psích exkrementov.

Ilustračný obrázok k článku Škôlkari sa hrávali doslova medzi odpadkami: Učiteľky dostali nápad, čitateľ im ďakuje
Zdroj: Dnes24.sk

Na toto ihrisko sa chodia často hrať aj deti z neďalekej materskej škôlky, no medzi takým „bordelom“ im do hrania veru veľmi nie je. Nápad prišiel od miestnych pani učiteliek, ktoré zorganizovali svojich „zverencov“ a šlo sa na to. Deti mali radosť, že mohli niečo spraviť pre svoje životné prostredie.

Kedysi bežná vec, dnes už tak často nevídaná školská aktivita, keď sa žiaci zo základných škôl podieľajú na čistote svojho mesta. Výchova žiakov k zodpovednosti voči prostrediu v ktorom žijú, by mala byť samozrejmosťou. Preto je iniciatíva žiakov a pani učiteliek zo základnej školy Z. Nejedlého veľmi záslužná.

„Bol som veľmi milo prekvapený i potešený zároveň, keď som z okna zazrel deti zo základnej školy, ako začali ihrisko upratovať. Vyzbierali za dve plné vrecia odpadkov a smetí povaľujúcich sa po ihrisku. Prispeli tak k čistému a bezpečnému ihrisku pre ich mladších rovesníkov, za čo patrí im a ich pani učiteľkám veľké poďakovanie,“ povedal nám obyvateľ sídliska Miroslav Čuj

Foto: Miroslav Čuj

čistenie ihriska na sídlisku Mier
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM