JAB Rôzne

Silvester a Nový rok v okolí Spišskej: Toto sa chystá v Levoči, Krompachoch či Slovinkách

Koniec roka a začiatok toho nového sa blížia a oslavovať sa bude nielen v Spišskej, ale aj v okolí. A práve niekoľko tipov na takéto akcie v našom okolí vám prinášame.

Ilustračný obrázok k článku Silvester a Nový rok v okolí Spišskej: Toto sa chystá v Levoči, Krompachoch či Slovinkách
Zdroj: TASR

Ako sme vás už na našom portáli informovali, obyvatelia Spišskej Novej Vsi môžu osláviť nový rok 2019 už po štvrtýkrát priamo pred budovou Radnice, kde okrem príhovoru nového primátora bude pripravený aj kultúrny program či novoročný ohňostroj. Oslavovať sa bude však aj v našom blízkom okolí.

Detský Silvester

V susednej Levoči sa vedenie mesta rozhodlo pre takzvaný detský Silvester, ktorý odštartuje v severnom parku 31. decembra už o 17:00 hodine. Na deti a všetkých prítomných čaká Klaunsko-žonglérska show (žonglér Stano Mečiar zo show Česko-Slovensko má talent) , Vlk a zajac (tanečná choreografia a naháňačka) aj rozprávka Edo Drewo. Príde aj Denzz Industry junior zo Spišskej Novej Vsi, ktorí predvedú tanečné vystúpenie a spoločná choreografia s účinkujúcimi a deťmi pod pódiom vyvrcholí slávnostným ohňostrojom.

Pre o čosi skoršiu oslavu sa rozhodli aj v Spišskom Hrhove, kde si taktiež už od 17:00 hodiny v posledný deň roka pred obecným úradom môžete spoločne vychutnať silvestrovský punč, čaj či koláčik. Spoločné stretnutie a občerstvenie vyvrcholí o 20:00 hodine ohňostrojom.

Novoročná slávnosť

Tradičný nočný ohňostroj môžete zažiť počas silvestrovskej noci v neďalekých Krompachoch. Tam sa podľa informácii kompetentných nechystá však žiadny program. Čakanie na ohňostroj, ktorý je naplánovaný na 00:30 hod, však prítomným spríjemní hudba, ktorá bude znieť pred mestským úradom.

Z novoročného ohňostroja sa budú môcť tešiť nielen obyvatelia Spišskej, ale aj obyvatelia Sloviniek, kde sa chystá dňa 1. januára o 17:00 Novoročná slávnosť v Dome kultúry. Pre domácich ako aj návštevníkov je pripravený koncert ľudovej hudby Kufer a huslistu Stanislava Salanciho. Nebude chýbať ani novoročný punč a celé podujatie vyvrcholí spomínaným novoročným ohňostrojom.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Ako to vyzeralo v centre Spišskej v prvý januárový deň 2018 si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Obrazom: Zábery z vítania nového roku 2018 v Spišskej
20
Galéria

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM