Peter Handzuš Krimi

Silný vietor odtrhol časť strechy na Spišskom divadle

Silný vietor v Spišskej Novej Vsi odtrhol dnes časť strechy na Spišskom divadle. Operačný dôstojník Hasičského a záchranného zboru v Spišskej Novej Vsi Martin Pentak pre TASR uviedol, že strecha sa odtrhla krátko pred 11. hodinou.

„Naši príslušníci tam momentálne ešte stále zasahujú, pomocou výškovej techniky sa snažia odtrhnutú časť strechy upevniť,“ priblížil situáciu Pentak. Okrem tohto zásahu hasiči zatiaľ na východe Slovenska nemali vážnejšie výjazdy súvisiace so silným vetrom a snežením.

Pre oblasť Spiša je dnes od 8. do 18. hodiny vydaná výstraha 3. stupňa pred silným vetrom. Týka sa to okresov Kežmarok, Levoča, Poprad a Spišská Nová Ves. Na hrebeňoch hôr sa očakáva výskyt mimoriadne silného vetra, ktorý môže krátkodobo v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 28 až 36 metrov za sekundu. Táto rýchlosť predstavuje veľké nebezpečenstvo pre ľudské aktivity a pravdepodobnosť výskytu mimoriadnych škôd a ohrozenia ľudských životov je veľmi vysoká.

V spomínaných okresoch sa okrem toho miestami očakáva aj tvorba snehových jazykov a závejov, čo predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre túto oblasť výstrahu 2. stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM