JAB Rôzne

Sídliská v Spišskej ožijú: Mladým chcú ukázať, aké možnosti majú pod oknami

Zašportovať si, zahrať si rôzne hry či zatancovať budú mať možnosť deti aj mladí ľudia v Spišskej Novej Vsi priamo na svojom sídlisku. Veď sledujte ….

Ilustračný obrázok k článku Sídliská v Spišskej ožijú: Mladým chcú ukázať, aké možnosti majú pod oknami
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

S cieľom vytiahnuť detí a mladých späť na ulicu a ukázať im, aké možnosti majú rovno pod svojimi oknami sa rozhodlo Občianske združenie Mladí ľudia a život v spolupráci s mestom a tanečnou skupinou Denzz Industry zorganizovať počas augusta v centre mesta takzvaný Lepšejší deň.

„Po veľkom úspechu Lepšejšieho dňa v centre mesta sme sa rozhodli „vycestovať“ na novoveské sídliská a veríme, že skvelú atmosféru sa nám podarí preniesť aj tam,“ povedal pre Spišskú 24 predseda OZ Mladí ľudia a život Matej Farky Farkalín.

Ako doplnil, na projekte spolupracujú s tanečnou skupinou Denzz industry a objavia sa aj športovci z rôznych profesionálnych klubov v Spišskej. „Pre deti a mládež bude od 10:00 fungovať Chill out zóna a v nej spoločenské hry, lopty, badmintom či lietajúce taniere,“ vymenoval.

Od 14:00 budú môcť obyvatelia sídlisk podľa jeho slov vidieť tanečné vystúpenie DI, vyskúšať si tanečný workshop, športové súťaže a tiež sa naskytne možnosť zahrať si svoj obľúbený šport s profesionálmi. „V prípade pozitívnej odozvy budeme budúce leto v podobných akciách určite pokračovať,“ uzavrel.

Lepšejší deň sa bude konať 29. augusta ( štvrtok) na sídlisku Západ v areáli Základnej školy na Hutníckej ulici. V posledný augustový deň na sídlisku Mier na detskom ihrisku na Jilemnického ulici a 1. semptembra (nedeľa) na sídlisku Tarča na detskom ihrisku na Javorovej ulici.

Ako vyzeral Lepšejší deň v centre mesta si môžete pozrieť v priloženom vi­deu.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Zdroj: YouTube.com

HL. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM