JAB Rôzne

September v Spišskej a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

September už prichádza. V Spišskej a okolí ponúkne viacero lákavých akcií. My sme vybrali desať z nich, ktoré považujeme za tie naj.

Ilustračný obrázok k článku September v Spišskej a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: TASR

ROZLÚČKA S LETOM

3. septembra 2016 o 16.00, areál Tj Slovan Smižany

Rozlúčka s letom ako sa patrí. Hlavným hosťom programu bude divadlo DRaK z Prešova ktoré sa predstaví s muzikálom Maľované na skle. Sobotný podvečer spestrí aj country skupina zo Spišských Vlách Zahuraci. Pripravené sú aj ukážky sokoliarov majstra Vagana a taktiež psí záprah na ktorom sa budú môcť tí najmenší aj povoziť.

DNI CYKLISTIKY NA SPIŠI

3. – 4. septembra 2016, Letná ulica

Začiatok mesiaca bude patriť všetkým priaznivcom cyklistiky. Prvý septembrový víkend si zmerajú sily cyklisti na 45. ročníku Časovky do vrchu na úseku štátnej cesty Novoveská Huta – Grajnár – Hnilčík. V nedeľu si sily zmerajú priamo na námestí žiaci základných škôl a účastníci 61. ročníka časovka na mestskom okruhu o Štít mesta Spišská Nová Ves.

LITERASA

4. 11. a 18 septembra 2016 o 18.00, kaviareň eLAra

Počas troch nedelí bude pre milovníkov poézie a hudby k dispozícii Literárno-hudobná terasa v kaviarni eLAra. V prvú septembrovú nedeľu sa predstaví Ján Mičuch – poézia, Tomáš Repčiak a Martin Horbal – hudba, spev. 11. septembra to budú Dalimír Stano – poézia, Slavo Rakyta & Michaela Regecová – hudba. Poslednými účinkujúcimi budú 18. septembra Ján Marton – poézia, Miška Formelová & Martin Horbal – hudba, spev.

INSOMNIA

10. septembra 2016 od 19.00, kino Mier

Nočné filmové premietanie o udalostiach, ktoré by sa nemali opakovať. Účastníci tejto akcie si môžu počas neskorého večera pozrieť tri filmy, z ktorých každý je pripomienkou nacizmu a druhej svetovej vojny. Krátky psychologický komentár po filme vysvetlí prečo k zobrazovaným udalostiam došlo. Pre návštevníkov bude pripravený aj silný povzbudzujúci čaj.

FESTIVAL PRVEJ POMOCI

14. septembra. 2016 o 10.00, parkovisko pri OC Tesco

Pri príležitosti Svetového dňa prvej pomoci Slovenský Červený kríž územný spolok Spišská Nová Ves pripravil pre malých aj veľkých Festival prvej pomoci. Na akcii predvedie mládež slovenského červeného kríža prvú pomoc a pripravené je aj veľké prekvapenie.

HONZA NEDVĚD NÁVRAT

14. septembra. 2016 o 19.00, kino Mier

Známy český spevák pôsobiaci na scéne už 50 rokov. Po takmer 2-ročnej prestávke prichádza jeh návrat, ktorý oslávi spolu so svojimi fanúšikmi. V polovičke septembra zavíta aj do nášho mesta. Doprevádzať ho budú Jindra Konír a Pavel Helan.

POPOLUDNIE PRI LEZECKEJ STENE

17.september 2016 o 13.00, Košiarny briežok

Super popoludnie môžete zažiť aj v polovičke septembra na Košiarnom briežku. Varenie guľášu, lezecká stena , súťaže , hudba, tanec aj tombola spríjemní víkend určite všetkým vekovým kategóriám.

PIVKOBRANIE

23. a 24. september 2016, Radničné námestie

Posledný septembrový víkend sa môžeme tešiť na festival hojnosti a zábavy. Počas dvoch dní na pódiu pred Redutou vystúpia skupiny ako Vidiek, Polemic, husľové trio Xplosion či Čarovné ostrohy a Michal Červienka. Na svoje si určite prídu aj gurmáni, ktorí si môžu pochutiť na pečenom prasiatku a grilovaných špecialitách.

ŽENY V AKCII

24. september 2016 o 10.00, športový areál ZŠ O. Kožucha

4.ročník kultúrno-športovej olympiády Ženy v akcii pripravila únia žien Slovenska, okresná organizácia, Olympijský klub SPIŠ Spišská Nová Ves Mesto a Základná organizácia ÚŽS sídlisko Mier. Akcia sa bude konať v športovom areáli základnej školy v prípade nepriaznivého počasia v telocvični.

ENIESA

24. septembra 2016 o 19.00, čajovňa Alchýmka

Eniesa vás pozýva na ďalší koncert tónov čarovných pri intímnej atmosfére horiacich sviečok. Zhudobnené rozprávkové motívy vás privedú do sveta snov a pokoja.

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM