JAB Samospráva

Šéf výboru na sídlisku Západ o priecestí: Musíme vytvárať tlak, ale toto by sme mali realizovať prioritne!

Po prvýkrát od komunálnych volieb zasadal aj mestský výbor na sídlisku Západ. Staronový predseda mestského výboru Adnan Akram sa nám vyjadril aj na otázku priechodu pri železničnom priecestí. Aj tejto téme sa totiž na prvom stretnutí venovali.

Ilustračný obrázok k článku Šéf výboru na sídlisku Západ o priecestí: Musíme vytvárať tlak, ale toto by sme mali realizovať prioritne!
Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom zastupiteľstve okrem iného si poslanci stanovili aj predsedov či členov jednotlivých mestských výborov. Na sídlisku Západ sa šéfom stal opäť poslanec Adnan Akram. Nás zaujímali pocity s prvého zasadnutia aj priorita mestského výboru.

„Prvé zasadnutie mestského výboru vnímam ako príležitosť zoznámiť sa s novými členmi. Som rád, že mám možnosť spolupracovať s dynamickým tímom, kde sú aj bývalí členovia, ktorí už znamenali prínos pre sídlisko. Vo výbore sú aj dvaja poslanci mestského zastupiteľstva. Rastislav Javorský je zároveň poslancom v zastupiteľstve Košického samosprávneho kraja a tak verím, že nám pomôže riešiť záležitosti na úrovni kraja, čím mám na mysli dopravnú situáciu okolo priecestia ,“ povedal Akram pre náš portál s tým že výbor má aj nového gestora či zapisovateľku z mestského úradu.

Na prvom výbore sa členovia zaoberali operatívnymi záležitosťami, akými sú požiadavky na ďalšie parkovacie miesta, bezpečnosť na sídlisku a hlavne osvetlenie priechodu pri železničnom priecestí, kde nedávno došlo k nešťastnej nehode.

„Riešenie priecestia je prioritou pre občanov bývajúcich na sídlisku. Treba povedať, že projekt, ktorý bol realizovaný vlani na zvýšenie bezpečnosti pre chodcov sa stretol so zmiešanými reakciami. Niektorí to privítali, ale je veľa takých, ktorí to vnímajú ako nedostačujúce. Faktom je, že to bolo maximum, čo dovolili železnice v rámci ich predpisov. Musíme stále vytvárať tlak, aby to konečne riešili komplexne, ale zatiaľ by sme mali prioritne realizovať aspoň osvetlenie priechodu,“ ozrejmil predseda výboru.

Foto: archív Adnan Akram

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM