Samospráva

Šéf najväčšieho poslaneckého klubu v Spišskej: Toto očakávame od nového primátora

Šéfom novovzniknutého najväčšieho poslaneckého klubu sa stal Ladislav Ruttkay. Prezradil aj to, čo očakavájú od nového primátora Spišskej Novej Vsi Pavla Bečarika.

Ilustračný obrázok k článku Šéf najväčšieho poslaneckého klubu v Spišskej: Toto očakávame od nového primátora
Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok 10. decembra sa v reprezentatívnych priestoroch spišskonovoveskej Radnice uskutočnilo ustanovujúce zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Sľub zložil nový primátor Spišskej Novej Vsi Pavol Bečarik (SMER – SD, SNS, Most- Híd) ako aj sedemnásť z devätnástich novozvolených poslancov.

V Spišskej Novej Vsi nastala zaujímavá situácia, pretože až jedenásť poslancov mestského zastupiteľstva sú nominantmi širokej pravicovej koalície (SaS, OĽaNO, KDH, OKS, Spolu, Progresívne Slovensko). Štyri mandáty patria poslancom za koalíciu SMER-SD, SNS, Most – Híd a štyri poslanecké stoličky nezávislým poslancom.

V metropole Spiša tak nastala situácia, ktorá v Spišskej Novej Vsi ešte nebola a ku ktorej sa vyjadril aj predseda novovytvoreného Spoločného klubu, v ktorom sa nachádza až 12 poslancov – Ladislav Ruttkay. Ten uviedol, že novozvolený primátor nedisponuje v mestskom parlamente väčšinou a práve slová spolupráca, konsenzus boli hlavným motívom jeho úvodného príhovoru.

„Myslím si, že situácia, ktorá nastala, môže mestu a jeho občanom len pomôcť. Doteraz tu boli zväčša prijímané myšlienky a uznesenia len koaličného klubu, ktorý mal primátor k dispozícii. Nastáva ale situácia, kedy budú rešpektované aj názory a myšlienky tej „druhej“ strany, pretože parlamentná matematika nepustí. My máme určite záujem, aby sme všetky dobré projekty zo strany nového primátora podporili, očakávame, že nám predloží kompletný program, čo chce počas štyroch rokov v meste realizovať. Na druhej strane očakávame od pána Bečarika ústretovosť aj z jeho strany, pretože zastupujeme väčšinu voličov a máme záujem presadzovať náš volebný program. Bude to teda o hľadaní programových prienikov, aby napokon z našich spoločných rozhodnutí mali osoh predovšetkým občania Spišskej Novej Vsi,“ vyjadril sa Ladislav Ruttkay

Zábery z ustanovujúceho zastupiteľstva si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V OBRAZOCH: V Spišskej sa uskutočnilo ustanovujúce mestské zastupiteľstvo
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM