JAB Samospráva

Šéf mestského výboru nám prezradil plány: Do tohto sa chcú pustiť v mestskej časti Ferčekovce

Zasadnutia mestských výborov sú v plnom prúde. Vo štvrtok zasadal v novom zložení aj výbor číslo 3 v mestskej časti Spišská Nová Ves - Ferčekovce. Staronový predseda nám prezradil, čo ich najbližšie obdobie čaká.

Ilustračný obrázok k článku Šéf mestského výboru nám prezradil plány: Do tohto sa chcú pustiť v mestskej časti Ferčekovce
Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom zastupiteľstve okrem iného si poslanci stanovili aj predsedov či členov jednotlivých mestských výborov. Prvýkrát od komunálnych volieb zasadal aj mestský výbor číslo 3. Predsedom tejto časti mesta sa stal už po tretíkrát prednosta okresného úradu a poslanec mestského zastupiteľstva Ondrej Majerník. Zaujímalo nás, ako je zatiaľ spokojný so svojím novým tímom aj to, aké úlohy ich najbližšie obdobie čakajú.

„Máme vo výbore nových členov. Ja osobne som veľmi rád, že členom výboru je aj pán poslanec mestského zastupiteľstva Marián Bubeník, ako aj to, že sú tu aj mladí ľudia, ktorí majú iný pohľad na riešenie úloh a dúfam, že prídu s novými návrhmi,“ povedal pre náš portál predseda mestského výboru. Podľa jeho slov ostali ešte aj s minulého volebného obdobia nejaké nesplnené úlohy, ktoré však bude mestský výbor prioritne riešiť.

A aké úlohy si mestský výbor v čisto pánskom zložení stanovil na najbližšie obdobie? „Chceli by sme sa pustiť do údržby detských ihrísk – doplniť bránky, lavičky, ako aj oplotenie na týchto ihriskách. Ďalšou úlohou je asfaltový koberec na Nitrianskej ulici, ako aj rekonštrukcia cesty Muránskej s tým, že treba urobiť údržbu aj kanálových príklopov, ktoré sú poškodené. V neposlednom rade sa chceme pustiť do riešenia autobusových zastávok,“ vymenoval najbližšie plány Majerník.

Ako ďalej prezradil predseda mestského výboru, súčasťou Ferčekoviec je lyžiarske stredisko Rittenberg, ktoré momentálne už dva roky nie je v prevádzke. „Snahou mestského výboru bude v spolupráci s vedením mesta Spišská Nová Ves a majiteľom spojazdniť v tomto stredisku aspoň detský vlek,“ uzavrel Majerník s tým, že spravia všetko preto, aby ďalšiu zimu sa lyžovalo opäť aj na Rittenbergu.

Zloženie Mestského výboru č. 3 – Ferčekovce

  • Predseda: Ing. Ondrej Majerník
  • Podpredseda: Ing. Ernest Jakubčo
  • Členovia: Ing. Marián Bubeník, Ing. Tibor Husár, Mgr. Radovan Marcinčin, Ing. Ladislav Vastuško, PaedDr. Branislav Tkáč, Ing. Marián Užák, Ing. Milan Varga
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM