Tlačové správy

SaS zvažuje v Spišskej vlastného kandidáta: Mesto potrebuje novú dynamiku

Strana Sloboda a Solidarita v týchto dňoch rokuje o spolupráci v komunálnych voľbách 2018 s ostatnými stredopravými stranami aj v Spišskej Novej Vsi. Zvažuje tiež, že v metropole Spiša postaví vlastného kandidáta na primátora.

Ilustračný obrázok k článku SaS zvažuje v Spišskej vlastného kandidáta: Mesto potrebuje novú dynamiku
Zdroj: SaS

Na Slovensku je atmosféra, keď krajina potrebuje zmenu. Vládne nám tu korupčná koalícia Smer, SNS a Most-Híd, ktorá sa vnútorne háda a spájajú ju len kšefty. Každý deň vyplýva na povrch nový škandál. Aj obyvatelia Spišskej Novej Vsi si zaslúžia zmenu v riadení mesta. SaS aj vo vašom meste ponúkne ambicióznych a najmä čestných kandidátov,“ povedal počas Regionálneho dňa v Spišskej Novej Vsi predseda SaS Richard Sulík.

Nič netrvá večne, všetko má svoj začiatok a koniec. Zmena je pre ďalší rozvoj Spišskej Novej Vsi po 12 rokoch nevyhnutná. Naše mesto potrebuje novú energiu, naše mesto sa potrebuje zobudiť zo spánku. Samozrejme, niektoré veci sa aj podarili, ale v poslednej dobe ide mesto akoby na zatiahnutej ručnej brzde, vedeniu chýba dynamika,“ uviedol Okresný predseda SaS v Spišskej Novej Vsi Patrik Suchý.

Suchý si uvedomuje, že v Spišskej Novej Vsi sa v primátorských voľbách črtá boj viacerých silných kandidátov aj zo strany strán súčasnej vládnej koalície. Uvedomuje si preto potrebu spolupráce, zároveň však vníma pozíciu strany SaS. „Sme najsilnejšia opozičná strana. Platí to aj v meste Spišská Nová Ves. V predošlých parlamentných voľbách v roku 2016 sme tu získali 12,3 %, čo je druhá najväčšia podpora po Smere,“ poznamenal Okresný predseda SaS, ktorý chápe, že komunálna politika je aj o sile osobností, nielen o politickom tričku.

SaS zvažuje dve možnosti – dosiahnuť zhodu súčasných opozičných strán na silnom stredo-pravom kandidátovi alebo postaviť vlastného perspektívneho kandidáta.

Nutnou podmienkou prvej možnosti je konštruktívny dialóg a tímové poňatie kampane, žiadny individualizmus a hranie sa na seba a vlastné ego. Už niekoľko týždňov v tomto duchu iniciujem stretnutia so všetkými relevantnými opozičnými stranami, aby sme sa dohodli na spoločnej kandidátke na poslancov a podporili jedného najsilnejšieho kandidáta. Do úvahy prichádza aj druhá možnosť, keďže máme v našich radoch niekoľkých schopných kandidátov. Spomeniem športového trénera a pedagóga Petra Potengu či lekárku Alenu Pekarčíkovú. Obaja majú predpoklady rozhýbať toto mesto a využiť jeho potenciál,“ uviedol Patrik Suchý a na záver dodal: „Samozrejme, ak iná strana ponúkne silnejšieho a priechodnejšieho kandidáta, SaS ho nemá problém podporiť. Zároveň platí, že aj na komunálnej úrovni vylučujeme zo spolupráce strany Smer-SD, SNS a Kotleba ĽSNS.

Richard Sulík s hokejovými dorastencami Spišskej Novej Vsi
Richard Sulík s hokejovými dorastencami Spišskej Novej Vsi / Zdroj: SaS
Richard Sulík
Richard Sulík - počas Regionálneho dňa v Spišskej Novej Vsi spolu s kandidátmi SaS v komunálnych voľbách / Zdroj: SaS

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: SaS
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM