Miroslav Pomajdík Správy

Rozklad SaS pokračuje: Stranu už opustil aj košický krajský šéf Barna

Strana SaS prišla o ďalšieho vysokopostaveného funkcionára strany. Tento týždeň rady liberálov opustil aj jej košický krajský predseda Alexander Barna. Predsedovi Sulíkovi vyčíta jeho špinavú kampaň v boji o predsednícku stoličku, ktorá bola založená na očierňovaní straníckych kolegov.

Ilustračný obrázok k článku Rozklad SaS pokračuje: Stranu už opustil aj košický krajský šéf Barna
Zdroj: TASR

Posledný kongres v Prešove, podľa neho nepriniesol nič nové. Nechce naďalej zotrvať v strane, ktorá je vedená autoritatívne a je iba poslušným nástrojom v rukách jedného muža. „Po celý čas môjho pôsobenia v strane SaS som hájil jej farby, no súčasne som sa snažil o zlepšovanie a skvalitňovanie fungovania strany. Žiaľ v prostredí autokratického riadenia, nebola ochota diskutovať a všetko sa podriaďovalo jedinému názoru. Prichádzalo sklamanie, ktoré vyústilo do mojej rezignácie na účasť v regionálnych štruktúrach strany,“ uviedol Barna ( nachádzajúci sa na ľavej strane na ilustračnej fotke ) .

Tento týždeň stranu opustil aj Jozef Kollár, ktorý nedávno neuspel v „boji“ o predsednícky post SaS. Sním zo strany odišlo niekoľko významných vedúcich funkcionárov, spomeňme Juraja Miškova, Daniela Krajcera, Martina Chrena, či Juraja Drobu. Rozhodli sa založiť liberálnu platformu s názvom Liberálna dohoda, ktorá sa má stať občianskym združením. Svoj krok zdôvodnili radikalizáciou a autokratickým riadením SaS, zo strany predsedu Sulíka. Barna zatiaľ nevylučuje, ale ani nepotvrdzuje vstup do tejto platformy: „Najskôr musím uzavrieť jednu kapitolu a potom môžem rozmýšľať o ďalších krokoch,“ uzavrel Barna.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM