Miroslav Pomajdík Správy

SaS menovala nových funkcionárov: Okresy Spišská, Gelnica a Rožňava stále bez šéfa

Strana SaS zažíva naozaj turbulentné obdobie. Po veľkom odchode významných členov, zostalo niekoľko funkcionárskych stoličiek voľných a tak sa Republiková rada strany rozhodla vymenovať nových regionálnych šéfov.

Ilustračný obrázok k článku SaS menovala nových funkcionárov: Okresy Spišská, Gelnica a Rožňava stále bez šéfa
Zdroj: TASR

Štruktúru SaS na území SR tvorí 31 regionálnych organizácií. Jedinou neobsadenou predsedníckou stoličkou stále zostáva tá, ktorá združuje okresy Rožňava, Gelnica a Spišská Nová Ves. Pripomeňme si, že doterajšia šéfka tohto regionálneho zoskupenia Jarmila Vajdová opustila SaS na protest voči Sulíkovej politike.

Novým predsedom regionálnej organizácie zahŕňajúcej okresy Levoča, Kežmarok a Stará Ľubovňa sa stal Slavomír Božoň. SaS tiež vymenovala nových krajských koordinátorov pre jesenné voľby v niektorých krajoch. Spomenieme len tie na východe Slovenska. Pre Prešovský kraj sa krajským koordinátorom stal Milan Piršč a Peter Pihorňa bol vymenovaný pre Košický kraj.

„Vďaka týmto nomináciám sa strana môže naplno venovať komunálnej politike v regiónoch Slovenska. Tiež môžem povedať, že odchod členov sa zastavil. Potešiteľné je, že od kongresu evidujeme zvýšený počet žiadostí, ktorým sa konečne môžeme v plnej miere venovať,“ vyhlásil predseda SaS Richard Sulík.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM