Rôzne

Sadenie stromčekov či maľovanie zábradlia: V Spišskej vyjdú do ulíc dobrovoľníci

Do celoslovenskej akcie Naše mesto sa opäť zapojí aj tento rok Spišská Nová Ves. Do ulíc vyjdú dobrovoľníci, aby skrášlili prostredie, v ktorom žijeme.

Ilustračný obrázok k článku Sadenie stromčekov či maľovanie zábradlia: V Spišskej  vyjdú do ulíc dobrovoľníci
Zdroj: Dnes24.sk

V dňoch 7. a 8. júna 2019 slovenské mestá opäť zaplavia dobrovoľníci. Manažéri, personalisti, obchodníci, zamestnanci z výroby a mnohí ďalší zoberú do rúk lopaty a štetce a zmenia sa na záhradníkov, maliarov, stavbárov či pomocníkov pre seniorov a ľudí so zdravotným postihnutím.

Výnimkou nebude ani Spišská Nová Ves. Do 13. ročníka najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva v strednej Európe sa zapojí deviatykrát.

Spišská Nová Ves sa do projektu zapojí štyrmi aktivitami. Dobrovoľníci nebudú pomáhať iba priamo v meste, ale aj v jeho okolí. V susednej obci Harichovce ich čaká v materskej škole maľovanie plota, výsadba nových okrasných stromov a kríkov, montáž nových prvkov detského ihriska a založenie trávnika.

V Spišskej Novej Vsi budú dobrovoľníci na troch miestach. Dobrovoľníci budú sadiť kvety do záhonov, ktoré sú v priestoroch Domova sociálnych služieb a zapoja sa do modelovania z hliny a výroby rôznych dekoračných predmetov aj pomocou hrnčiarskeho kruhu. Na ZáZeMí ich čaká sadenie stromčekov a krov, oprava hlinenej preliezky, oprava vŕbového iglu či údržba záhonov a sadenie byliniek. Tretím miestom v našom meste bude letné kúpalisko, kde ich čaká maľovanie zábradlia.

Počas víkendu oslavovali naši najmenší. Zábery zo zaujímavého podujatia nájdete v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Veľká fotogaléria: Takto vyzerala oslava MDD na spišskonovoveskom letisku
39
Galéria

Hl. foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM