JAB Samospráva

Rušno na základnej škole: Rozhorčení rodičia sa postavili proti rozhodnutiu riaditeľa!

Minulý týždeň zasadli deti po dvojmesačnej prestávke do školských lavíc. Nie všade sa to udialo bez problémov. Rodičia detí na Francisciho ulici v Levoči zostali nemilo prekvapení.

Ilustračný obrázok k článku Rušno na základnej škole: Rozhorčení rodičia sa postavili proti rozhodnutiu riaditeľa!
Foto: Jana Buvalová

V pondelok sme sa boli pozrieť na stretnutie rozhorčených rodičov s vedením školy a so zástupcami mesta. Ako nám vysvetlil jeden z rodičov Miroslav Jakubek, zišli sa preto, aby sa dohodli na riešení problému. O čo ide?„Ide o to, že vedenie školy sa rozhodlo bez upozornenia rodičov triedy na prvom stupni pomeniť. My sme boli spokojní tak, ako to bolo vlani či predvlani. Deti nám prišli domov s plačom, že už nechcú ísť do školy, lebo kolektív je úplne iný.“

Rozhorčeným rodičom podľa ich slov prekáža aj prístup riaditeľa. „Keď sme prišli za ním, že prečo je to tak len odvrkol, že keď sa nám nepáči máme deti presunúť do súkromnej školy,“ tvrdí nespokojná mamička. Tieto údajné slová riaditeľa nám potvrdili viacerí rodičia. Riaditeľ základnej školy sa nám k tejto problematike vyjadriť odmietol.

Podľa slov Miroslava Jakubeka sa rodičom natíska otázka, prečo nastalo rozdelenie žiakov práve teraz. „Tento rok vznikla aj súkromná škola zhodou okolností v tej istej budove a samozrejme sa za ňu platí,“ povedal. „Zaujímavé je, že kým súkromná škola nebola, nebolo treba premiestňovať ani deti,“ dodal Jakubek.

Boli sme zvedaví aj na názor majiteľa súkromnej školy Nikolaja Kučku, mimochodom vedúceho odboru školstva v meste Levoča. „Preraďovanie žiakov nemá so súkromnou školou nič spoločné,“ vyjadril sa jasne pre portál Spišská 24 N. Kučka.

Diskusia rodičov a vedenia školy trvala viac ako dve hodiny. Keďže kompetentní vrátane riaditeľa sa nám vyjadriť nechceli, opýtali sme sa Miroslava Jakubeka, hovorcu za rodičov, na konečný verdikt. „Nedospeli sme k žiadnemu záveru, pretože na strane riaditeľa nie je vôľa ani ochota meniť to, s čím sú nespokojní rodičia,“ povedal.„S rodičmi sme sa dohodli, že sa vyjadríme písomne na vedenie školy a počkáme na odpoveď,“ vyjadril stanovisko rodičov Jakubek.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM