Miroslav Pomajdík Samospráva

Rudolf Bauer pred 2. kolom nenecháva nič na náhodu: Podporujú ho už aj SAS a SDKÚ!

O kreslo župana v Košickom samosprávnom kraji v druhom kole zabojuje Zdenko Trebuľa ( SMER-SD ) a Rudolf Bauer, ktorý kandiduje za Konzervatívnych demokratov Slovenska a v druhom kole môže rátať aj s podporou ďalších pravicových strán.

Ilustračný obrázok k článku Rudolf Bauer pred 2. kolom nenecháva nič na náhodu: Podporujú ho už aj SAS a SDKÚ!
Zdroj: TASR

Svoju podporu mu už stihli vyjadriť strany SaS a SDKÚ-DS a pripojiť by sa mali aj OKS, NOVA a KDH. Ešte pred voľbami došlo k dohode medzi Bauerom a Masnykom, o vzájomnej podpore v prípade druhého kola. „Dohoda platí, má moju podporu v druhom kole,“ uviedol Masnyk. Strana SaS sa taktiež pripája. „Očakávam zjednotenie pravice v druhom kole na základe rozhovorov pred a počas prvého kola volieb,“ povedal košický regionálny predseda SaS Peter Pihorňa.

Ako povedal pre média Rudolf Bauer po zverejnení výsledkov prvého kola, podporu mu v druhom kole vyjadril aj samotný predseda KDH Ján Figeľ. Definitívne sa KDH rozhodne až po zasadnutí regionálneho vedenia strany. „Ja za seba viem koho (podporiť), ale musíme sa stretnúť ako krajská štruktúra, termín ešte nie je stanovený,“ povedal krajský šéf KDH Jozef Bobík. Aj predsedníčka krajského koordinačného centra hnutia NOVA Iveta Sokolová potvrdila, že v druhom kole podporia pravicového kandidáta.

Ku podporovateľom Bauera sa pridáva aj OKS, ktorá už pred voľbami navrhla ostatným pravicovým stranám deklarovať podporu v druhom kole pre úspešného pravicového kandidáta. „Z toho automaticky vyplýva, že dáme podporu pánovi Bauerovi, ale nemá to ešte oficiálnu podobu,“ povedal Ivan Kuhn, ktorý za OKS neúspešne kandidoval za predsedu KSK.

Strana 7 statočných ešte nevie, či podporí niektorého z kandidátov. „Zasadne naša republiková rada, predpokladám, že zaujme stanovisko. Máme ešte relatívne čas, tam sa rozhodne,“ uviedol predseda strany Vladimír Gürtler.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM