Samospráva

Rozsiahla rekonštrukcia komunikácií v Spišskej pokračuje: TIETO info vás budú zaujímať!

Rozsiahla rekonštrukcia spišskonovoveských miestnych komunikácií pokračuje aj počas jari. Tu sú info, ktoré vás budú zaujímať...

Ilustračný obrázok k článku Rozsiahla rekonštrukcia komunikácií v Spišskej pokračuje: TIETO info vás budú zaujímať!
Zdroj: Dnes24.sk

Vedúci odboru dopravy a výstavby Mestského úradu v Spišskej Novej Vsi Peter Susa uviedol, že práce sa začali ešte v septembri minulého roka, od vtedy sa podarilo zrekonštruovať viaceré ulice.

O prácach podrobnejšie

„Práce boli ukončené na uliciach Brezová, B. Nemcovej, Kováčska, Kollárova a Stolárska, na poslednej z nich pribudli aj nové parkoviská. Momentálne je rozpracovaná ulica Banícka, kde sa opravujú podkladové vrstvy, cesta, chodník a realizuje sa tam tiež odvedenie dažďových vôd,“ konkretizoval Susa.

Práce pokračujú aj na uliciach J. Wolkera, Jilemnického, Fraňa Kráľa, Hviezdoslavova, tiež na Strojníckej, Leteckej a ulice Odborárov. Do konca tohto roku by mali byť opravené aj ulice Fándlyho, Obrancov mieru, Rybničná, Nitrianska, ráta sa tiež s Hanulovou, Škultétyho a ulicou Československej armády. „Na Zvonárskej ulici dôjde aj k rozšíreniu cesty a poslednou trojicou zrekonštruovaných ciest budú Zábojského, Sadová a ulica Slobody,“ doplnil Susa s tým, že všetky práce by mali byť ukončené v závere tohto roka.

Najnáročnejšie

Najnáročnejšie sú podľa neho rozsahovo najväčšie celky ako napr. ulice Brezová či Letecká, resp. ulice, na ktorých sa rekonštruujú aj odstavné plochy, prípadne sa realizuje nová konštrukcia vozovky. To je aj prípad ulíc Banícka a Rybničná. „V princípe je časovo najviac náročná na všetkých úsekoch rekonštrukcia obrubníkov a úprava kanalizačných šácht. Samotné frézovanie starých asfaltov, resp. položenie nových vrstiev nie je z časového hľadiska až také náročné, skôr z hľadiska obmedzení v doprave,“ konštatoval Susa.

Celkové náklady na obnovu miestnych komunikácií v Spišskej Novej Vsi sú na úrovni takmer 5,91 milióna eur, pričom na 24 uliciach sa zrekonštruuje približne desať kilometrov ciest a päť kilometrov chodníkov. Investíciu realizuje spoločnosť Eurovia SK, a.s., Košice, ktorá je víťazom verejného obstarávania. Tomuto zhotoviteľovi bude mesto následne počas desiatich rokov v rovnomerných splátkach splácať prestavané investičné náklady.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM