Oliver Buza Iné športy

ROZHOVOR: Chceli a mali sme na medailu

Pred sezónou sa vynorila z volejbalových kruhov zaujímavá správa. Na Spiš mieri Mária Hnátová. Trojnásobná majsterka Slovenska, pravidelná juniorská reprezentantka, účastnička ME 2007 v Belgicku mala pomôcť Spišiačkam k prelomeniu štvrťfinálových záv

Majka sa stala pevnou oporou útoku a po odvolaní trénera S. Vartovníka dokonca hrajúcou lodivodkou miestneho VK. Jednu z najpôvabnejších smečiarok pod vysokou sieťou na Slovensku sme po skončení duelu o piate miesto vyspovedali.

Majka, vráťme sa k základnej časti sezóny. Vládla s tretím miestom spokojnosť?

Ani nie. Pezinok i Paneurópu sme mali v dlhodobej časti predbehnúť. Všetko to bolo v našich hlavách, pretože v závere základnej časti sme dokázali oboch súperov zdolať. S pokojným svedomím môžem prehlásiť, že sme mali skončiť na prvom mieste.

Prečo sa tak nestalo?

To si musíme rozobrať všetky, prečo sme nehrali počas celej základnej časti tak ako na jej konci. Všetko v živote nás však niekam posúva a aj z tohoto si musíme vziať ponaučenie.

Prišlo štvrťfinále s Paneurópou BA. S dostupom času, po vyprchaní emócii, myslíš si, že bola Paneurópa o tie dve lopty lepšia alebo len šťastnejšia?

Doteraz si myslím, že sme boli v tejto sérii lepšie. Doma sme v pohode vyhrali 3–1, no a tie prekliate tajbrejky v Bratislave. Strašne nás to mrzelo všetky a mrzí doteraz. Ja osobne som sklamaná, neprišla som tu hrať o piate miesto, chcela som medailu, ale taký je život. Som profesionálka, hráme o piate miesto a chceme aspoň to. Po prehratom štvrťfinále sme ani jedna nemali chuť ešte vôbec hrať o piatu priečku. Ale prehrali sme si to samé a musíme sa s tým vyrovnať a do Nitry ísť s tým, že budeme po sezóne aspoň piate.

Spišiakom si prirástla k srdcu. Budeš aj v budúcej sezóne obliekať dres Spišskej Novej Vsi?

O tom je predčasné hovoriť. Musíme si sadnúť s vedením klubu a počuť, aké vízie má do budúcnosti. Ani jedna z nových hráčok, ktoré prišli pred sezónou nemá jasno, čo bude. Veľa záleží od toho, aký príde tréner a aké ambície bude mať klub. Ak sa bude črtať kvalitný káder rozhodovanie bude jednoduchšie. Uvidíme, ale do mesiaca, by som chcela mať v tomto jasno.

Foto : Michal Buza

Volejbal - extraliga ženy
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM