JAB Samospráva

Rozhodnutie, ktoré zaujíma asi každého vodiča: Poslanci odklepli parkovanie v centre zadarmo

Od štvrtku sa Spišská niesla v znamení Spišských trhov. Poslanci však napriek tomu v piatok poobede pracovali. Schválili parkovanie v centre mesta zadarmo.

Ilustračný obrázok k článku Rozhodnutie, ktoré zaujíma asi každého vodiča: Poslanci odklepli parkovanie v centre zadarmo
Foto: Jana Buvalová / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z bodov programu bolo aj schválenie bezplatného parkovania v meste z dôvodu opráv. Ako nás informovala na konci júna hovorkyňa mesta Edita Sýkorová na námestí v Spišskej prebieha plánovaná etapa regenerácie námestia. Predmetom stavebných prác je rekonštrukcia cestnej komunikácie, parkoviska pre osobné motorové vozidlá, chodníka pre peších vrátane prvkov drobnej architektúry.

V tomto čase je aj úplná uzávierka miestnej komunikácie. Z tohto dôvodu navrhol na zastupiteľstve primátor mesta Ján Volný dočasné bezplatné parkovanie v centre „Poslanci schválili pozastavenie účinnosti VZN č. 7/2011 o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné platené parkovanie motorových vozidiel s platnosťou do 30. 9. 2014,“ povedala Sýkorová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM