JAB Samospráva

Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Spišskej

Medzi jednotlivými kandidátmi na poslancov nášho mesta sú poriadne veľké vekové rozdiely. Pozreli sme sa na to, kto je najmladší a kto naopak ten najstarší kandidát v tohtoročných komunálnych voľbách. Vekový rozdiel medzi nimi je naozaj značný.

Ilustračný obrázok k článku Rozdiel medzi najmladším a najstarším je značný: Toto sú vekoví rekordéri medzi kandidátmi v Spišskej
Zdroj: TASR

Tieto voľby v našom meste kandidujú rôzne vekové kategórie. Najmladším kandidátom je 28-ročný Lukáš Jakubec kandidujúci za volebný obvod č. 2. Kandidátov pod tridsať rokov máme ešte dvoch a to 29-ročného Branislava Tkáča a jeho rovesníka Andreja Cpina. Tohtoročné komunálne voľby pritiahli najviac strednú generáciu. Kandidátov v rozmedzí 30 až 40 rokov je dvadsaťjeden. Taký istý je počet kandidátov, ktorý majú nad 40, ale neprekročili ešte päťdesiatku.

A ako je to z opačnej strany? Kto je najstarší? Tu vyhráva 66-ročný kandidát Ján Mokriš, volebný obvod číslo jedna. To je skoro až 40-ročný rozdiel medzi ním a najmladším kandidátom Jakubcom. V celom zozname uchádzačov o poslanecké fleky nájdeme 7 ľudí nad 60-rokov.

Kompletný zoznam kandidátov si môžete pozrieť TU.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM