JAB Rôzne

Rodinka zo Spišskej má zaujímavých domácich miláčikov: Aha, čo chová v paneláku

Pes či mačka patria medzi bežných domácich miláčikov mnohých rodín. Niektorí ich však z rôznych dôvodov nemôžu chovať. Mamička zo Spišskej sa ale vynašla.

Ilustračný obrázok k článku Rodinka zo Spišskej má zaujímavých domácich miláčikov: Aha, čo chová v paneláku
8
Galéria

V mnohých domácnostiach sa nájde nejaké to zvieratko, ktoré je rodinným miláčikom. Rôzne rasy psov či mačiek už nie sú výnimkou ani v panelákoch a po domácom zvieratku túžia najmä najmenší. Ako nám však prezradila mamina dvoch chlapcov zo Spišskej Novej Vsi, obidvaja jej synovia sú alergici a tak psíček či mamička nepripadali u nich do úvahy.

Netradiční domáci miláčikovia

„Uvažovala som nad zvieratkom, ktoré nemá srsť, bolo by na chovanie v byte nenáročné a zároveň by to chlapcov potešilo a mohli by sa o neho starať, keďže veľmi po nejakom zvieratku túžili,“ prezradila mamina Mirka s tým, že keď hľadala niečo vhodné, tak našla mnoho exotických zvierat či plazov.

Nakoniec sa však rozhodla pre slimáky a to veru nie hocijaké. Ako povedala, ide o druhý najväčší druh slimákov, ktorý žije v Tanzánii a Zanzibare a zaujímavé sú tým, že v dospelosti budú vážiť pol kila aj viac. „Pre chlapcov to bolo prekvapenie, ale veľmi sa potešili, že už aj oni majú domáce zvieratko a nie jedno,“ doplnila pre náš spravodajský portál s úsmevom.

Rastú rýchlo

A tak Alex, Max, Gery a Vilma sa stali súčasťou rodiny a ako povedali chlapci, ich úlohou je svojich domácich miláčikov okúpať, nakŕmiť a môžu ich aj pohladkať či ponosiť na rukách. Na dotyk sú príjemné, nenechávajú žiadny sliz ako bežné slimáky, sú priateľské a keď si zvyknú na ľudský kontakt, tak dokonca jedia priamo z ruky,“ priblížila mamina Mirka s tým, že chov slimákov má pre ňu aj ďalšie výhody.

„ Keďže bývame v byte, vyžadujú si minimálny priestor, jedia zvyšky zeleniny a nepáchnu.“ Ako doplnila, jej chlapci si dokonca zapisujú ich miery a váhu, keďže slimáky rastú rýchlo. A tiež trávia čas ich pozorovaním. Netradičný domáci miláčikovia sa natoľko rodinke zo Spišskej Novej Vsi zapáčili, že k štyrom kamarátom pribudnú ešte ďalší traja, ktorí budú ešte o trošku väčší.

Nezvyčajných domácich miláčikov novoveskej rodinky si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

To sa len tak nevidí: Sledujte, akých živočíchov chovajú v byte v Spišskej
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM