Miroslav Pomajdík Správy

Robo (24) zo Spišskej sa zamiloval do lokomotív: Vlaky fotí od piatich rokov!

Zdá sa vám, že lokomotívy, ktoré ťahajú naše vlaky sa nijak od seba nelíšia? Róbert (24) zo Spišskej Novej Vsi vás vyvedie z omylu. Učarovali mu totiž lokomotívy, ktoré si pravidelne zaznamenáva svojim foťákom. Na železničnej stanici ho preto uvidíte veľmi často. Jeho snom je stať sa rušňovodičom.

Ilustračný obrázok k článku Robo (24) zo Spišskej sa zamiloval do lokomotív: Vlaky fotí od piatich rokov!
Zdroj: Dnes24.sk

Málokto z nás by si pomyslel, že naše vlaky ťahá toľko odlišných lokomotív. Na utvorenie obrazu poslúži priradená fotogaléria. „Túto záľubu mám už od malička. Mám to v krvi a nikto ma k tomu neviedol, veď z mojej rodiny sa o niečo také zaujímam len ja,” povedal nám Róbert. Vlaky a samotné lokomotívy ho fascinujú od útleho veku a s fotením začal v piatich rokoch.

Informácie o lokomotívach, ktoré prechádzajú cez železničnú stanicu v našom meste získava z internetu a kamarátov. Na Slovensku existuje sieť takýchto nadšencov, ktorí si navzájom posúvajú informácie o vlakoch, ktoré práve brázdia po našej železničnej sieti. Ako dopĺňa, bez vzájomnej koordinácie s týmito ľuďmi, by to nebolo ono. „Ak ide nejaký súkromný vlak, tak tam väčšinou viem, aká lokomotíva bude vlak ťahať. Raz za čas sa aj stalo, že vlak napriek skorším informáciám ťahala iná lokomotíva a to je na tom to najzaujímavejšie, to prekvapko. Ak príde nejaký vlak, ktorý som ešte nemal odfotený, alebo mám v archíve len samotnú lokomotívu, tak si ho idem vyfotiť na stanicu. Tie isté vlaky však chodím fotiť aj na iné miesta trate,” doplnil.

Pri fotení sa neriadi žiadnym plánom a často to závisí od toho, aká lokomotíva a kedy prechádza cez Spišskú Novú Ves. Stalo sa mu, že niekedy nefotil vlaky skoro dva mesiace. Lokomotívy si fotí aj za tým účelom, že keď ich už vyradia z prevádzky a stanú sa iba históriou, tak bude mať zaznamenané, čo kedysi na našej železnici jazdilo. S týmito fotkami bude mať uchované jedinečné spomienky.

Jeho snom je stať sa železničiarom a neskôr rušňovodičom nákladnej dopravy. Absolvoval už aj jazdy s rušňovodičmi v rôznych lokomotívach a bol to pre neho jedinečný zážitok. Medzi jeho najobľúbenejšie rušne patrí Bobina, Skúter, Rakaňa, Dvojička, Hrbatá, Laminátka a Gorila.

Lokomotívy
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM