JAB Kultúra

Relax na nich máte zaručený: Potešte sa na týchto príjemných akciách v Spišskej a okolí

Doprajte si chvíle oddychu aj vy. A vyrazte si na zaujímavé podujatia,ktoré počas tohto týždňa môžete navštíviť v Spišskej a okolí. Toto sú naše tipy...

Ilustračný obrázok k článku Relax na nich máte zaručený: Potešte sa na týchto príjemných akciách v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Čaro Vianoc

10. decembra 2018 o 17:30, Koncertná sieň Reduty

Únia žien Slovenska – okresná organizácia, Dom Matice slovenskej, Spišské osvetové stredisko, Mestské kultúrne centrum, Základná umelecká škola a Centrum voľného času Adam v Spišskej Novej Vsi organizujú už 30. ročník predvianočného stretnutia rodín určený pre širokú verejnosť. Tešiť sa môžete na piesne, tance, obrady, vianočné zvyky, vinše a tradičné i netradičné dekorácie.

Desmod /Teatro set 2018

11. decembra 2018 o 19:00, Dom kultúry Mier

Jeden zo série koncertov TEATRO SET sa uskutoční v Spišskej Novej Vsi už tento týždeň. Veľa hudby s vtipným doprovodom moderátora, ktorý spolu s Kulym komunikuje s publikom. Divák bude mať možnosť žiadať zahratie konkrétnej skladby a dokonca s venovaním. Jednoducho „divák nič nemusí, ale môže všetko…“

Vernisáž výstav 3v1

12. decembra 2018 o 17:00, Galéria umelcov Spiša

V stredu prebehne v Galérii umelcov Spiša vernisáž k trom výstavám. UTOPUS ČSR + čas pre nové utópie (?) – medzinárodný premiérový projekt reagujúci na 100. výročie vzniku Československa. Dizajn digitálneho písma na Slovensku – premiérová výstavy o vývoji digitálneho písma v posledných 30-tich rokoch a Emil Makovický v kresbe – Výstava prezentuje významný segment autorovej tvorby – kresby a knižné ilustrácie zo zbierky galérie, z ktorých časť bola odborne reštaurovaná.

Ščedryj večur

12. decembra 2018 o 19:00 , Kultúrny dom Smižany

Vianočný koncert Poddukelského umeleckého ľudového súboru z Prešova sa predstaví v utorok večer v susedných Smižanoch. Vychutnať si môžete výnimočný a nevšedný obraz plný duchovných i svetských kolied s postavami anjelov, pastierov a kráľov sa nesie v duchu narodenia Božieho dieťaťa.

Žena v čiernom

13. decembra 2018 o 19:00, divadlo Kontra

Mrazivý príbeh mladého londýnskeho advokáta Arthura Kippsa, ktorý prichádza do odľahlého sídla na Úhorných močariskách si môžete vychutnať v divadle Kontra vo štvrtok večer. Tajomný a znepokojivý dej vás doslova priklincuje k sedadlám.

Vianočná večerná prehliadka múzea

14. decembra 2018 o 18:00 a 19:00, Múzeum Spiša

Retro Vianoce, alebo vianočné zvyky aj inak. Prehliadky výstav Spiš v dramatických udalostiach 20. storočia a Rozmanitý svet húb. Súčasťou podujatia bude výroba vianočných oblátok, tvorivé dielne a retro foto kútik.

Vianoce s folklórom

14. decembra 2018 o 18:00, Dom kultúry Mier

Vianočné zvyky, tradície, tance, spevy a hudbu si môžete vychutnať na konci pracovného týždňa. Účinkujú: folklórne súbory Čačina, Čačinare, spevácka skupina Fiala zo Spišskej Novej Vsi, Krompašan z Krompách, deti a učitelia ZUŠ Spišská Nová Ves.

To je ohromné, miláčik…

14. december 2018 o 19:00, podkrovie Domu Matice slovenskej

Divadlo na opätkoch uvedie v piatok večer komédiu na motívy divadelnej hry od Geraldine Aron „Môj skvelý rozvod“. O tom, ako ženu v stredných rokoch opustí manžel a ona sa s tým vysporiada po svojom sa môžete presvedčiť v Dome Matice slovenskej.

Zdobenie vianočného stromčeka

15. decembra 2018 o 16:00, Materské centrum Dietka

Už sa stalo tradíciou, že sa rodiny s deťmi stretnú a spoločne vyzdobia vianočný strom. Veď deťom to ide najlepšie. Naladiť na Vianoce sa môžete aj v v sobotu popoludní v materskom centre Dietka na sídlisku Mier.

Vianočný koncert v letohrádku

15. a 16. decembra 2018 o 18:00, Letohrádok Dardanely v Markušovciach

Po prvýkrát sa v letohrádku Dardanely predstaví akordeónový virtuóz Michal Červienka. Koncert bude zároveň venovaný 35. výročiu založenia Expozície klávesových hudobných nástrojov – jedinej špecializovanej expozícii svojho druhu na Slovensku.

Charleyho teta

15. decembra 2018 o 19:00, Spišské divadlo

Jack a Charley kvôli láske ku Kitty a Amy sú ochotní urobiť čokoľvek. Keď bohatá Charleyho teta odloží návštevu u svojho synovca, tak im napadne nájsť za ňu náhradu. Komické situácie plné humoru, pesničky, príbeh plný nečakaných zvratov si môžete vychutnať v piatok večer

Nedeľný kreatívny ateliér

16. decembra 2018 od 13:00, Galéria umelcov Spiša

Tvorivé dielne pre rodiny s deťmi, veľkých i malých, zamerané na rôznorodé výtvarné a remeselné techniky sú pripravené v nedeľu popoludní. V prípade záujmu je potrebné sa vopred nahlásiť. Doba trvania cca 60 min.

Zlatá priadka

16. decembra 2018 o 16:00, Kultúrny dom Smižany

Vianočné predstavenie tanečnej školy BDSkrew zo Spišskej Novej Vsi sa bude niesť v znamení rozprávky Zlatá priadka. Prvé predstavenie bude o 16:00 a druhé predstavenie o 18:00 v kultúrnom dome v Smižanoch.

Baltazár Banán

16. decembra 2018 o 16:00, Spišské divadlo

Sladkú rozprávkovú komédiu pre deti o zelenáčovi Banánovi si pripravili na nedeľné popoludnie herci Spišského divadla. Baltazár Banán i napriek tomu, že je veľký lenivec, zahryzne sa do sveta spolu s novými a malými kamarátmi, čiže s Včielkou Médeou, Mravcom Jožom a Pavúkom Zdenom pocíti, ako chutí svet plný kradnutia a klamania, ale i veselých pesničiek, lietania a medových týždňov.

V Spišskej počas uplynulého týždňa pribudli aj novinky vianočnej výzdoby. Pozrieť si ich môžete v priloženej fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

Už ste ich videli? Centrum nášho mesta skrášlili nové prvky vianočnej výzdoby
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM