JAB Kultúra

Redakčný výber na január: TOP podujatia, na ktorých by ste nemali chýbať

Počas januára sú v pláne v Spišskej a okolí viaceré lákavé podujatia. My sme z nich vybrali tie, ktoré považujeme za tie najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku Redakčný výber na január: TOP podujatia, na ktorých by ste nemali chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

LEVOČSKÝ PLES

7. januára. 2017 o 20:00, kongresová sála mestského divadla

V januári štartuje aj plesová sezóna. Hneď začiatkom mesiaca môžete plesať v neďalekej Levoči. Na ďalšom ročníku Levočského plesu, ktorý sa bude konať pod záštitou primátora mesta sa o dobrú zábavu postará ľudová hudba súboru Levočan a kapela Štvorka. Špeciálnym hosťom večera bude známy hudobník Marián Čekovský.

SVET POD HLADINOU

8. januára. 2017 o 10:00, krytá plaváreň

Už najbližší víkend budú mať všetci obyvatelia Spišskej a okolia možnosť spoznať svet ticha pod hladinou. Potápačský klub Manta zo Spišskej , Potápačské centrum ZPS Olivera Krajňáka v Spišskej Novej Vsi a Le Divers Levoča v spolupráci so STEZ Spišská Nová Ves pripravujú na krytej plavárni deň otvorených dverí. Záujemcovia si môžu bezplatne vyskúšať prístrojové potápanie v bazéne pod vedením skúsených inštruktorov a asistentov.

SNEŽNÍ ĽUDKOVIA

8. januára. 2017 o 16:00, podkrovie Matice Slovenskej

V januári si prídu na svoje aj najmenší obyvatelia nášho mesta. Divadlo spod Spišského hradu pripravilo na nedeľné popoludnie rozprávku s názvom Snežní ľudkovia. Snehuliacka rozprávka o veľkej obetavosti a priateľstve bude pripravená v podkroví Matice slovenskej.

ĽADOVÝ A DRYTOOLOVÝ MARATÓN

13. – 15. januára. 2017, Slovenský raj

V polovici januára sa môžu tešiť všetci milovníci adrenalínu na 4.ročník ľadového a drytoolového maratónu v Slovenskom raji. Štart aj cieľ maratónu bude na Letanovskom mlyne. Účastníci maratónu budú súťažiť vo viacerých kategóriách. Nebude chýbať ani nočný šprint či lezenie po ľadopádoch.

S.U.M.A.

13. januára. 2017 o 19:00, Legenda Pub

V rámci prvej multižánrovej akcie v roku 2017 čaká všetkých Novovešťanov poriadna nádielka experimentálneho „indie blacku“ od domácej skupiny Ničiteľ, kvalitného crustu v podaní Distax, bahnitého sludgu od kapely Fat a smrtiaceho metalu od košických veteránov Mordum. V rámci akcie budú na predaj vegánske dobroty na podporu projektu Zázračné Zelené Miesto v Spišskej.

PLES SPIŠIAKOV

13. januára. 2017 o 19:00, koncertná sála Reduty

Ples, ktorý je známy na celom Slovensku. Už po 21-krát sa bude konať v koncertnej sále Reduty – Ples Spišiakov. O dobrú zábavu na prestížnom plese sa postará už tradične Gustav Brom Big Band pod vedením Vlada Valoviča. Vystúpi tanečná formácia Creadance, Lazaro, Cimbalovka a nebude chýbať ani tradičná tombola. Moderátorského slova sa ujme Lucia Barmošová, Robo Opatovský a Barbora Švidraňová.

KOLLÁROVCI

14. januára. 2017 o 16.00 a 19.00, Dk Mier

Známa skupina, ktorej repertoár tvoria slovenské ľudové pesničky obohatené vlastnou tvorbou zavíta po veľkom úspechu do Spišskej Novej Vsi opäť v strede januára. Tešiť sa môžete na dva koncerty. Jeden kapela odohrá o 16:00 hod, druhý o siedmej hodine.

Z KLENOTNICE SPIŠSKÉHO FOLKLÓRU

18. januára. 2017 o 16:00, Múzeum Spiša

V rámci cyklu Dvorné dialógy sa môžete tešiť na tradície Spiša. Hosť Ján Čarnogurský predstaví klenoty zo spišského folklóru – predovšetkým z obce Bystrany. Čaká na vás zaujímavá prezentácia doplnená o historické fotografie a hudobné ukážky. Večer povedie historik Miroslav Števík. Vstup na podujatie je voľný.

NOVOROČNÝ KONCERT CANTUS VILLA NOVA

19. januára 2017 o 18.30, koncertná sála Reduty

V prvom mesiaci v roku si potešia určite aj milovníci a priaznivci zborového spevu. V koncertnej sále Reduty si môžete vychutnať novoročný koncert zmiešaného speváckeho zboru zo Spišskej Novej Vsi –Cantus Villa Nova. Spoluúčinkujú: Šansónové zoskupenie z Banskej Bystrice Pas de pitté. Komorný ženský zbor Vocals a hostia zboru z Prešova.

LEVOČSKÁ BIELA PANI

21. januára. 2017 o 18:00 a 19:30, priestory provinčného domu

Múzeum Spiša v Spišskej Novej Vsi pripravuje na koniec januára zaujímavú prehliadku výstavy. Večernú prehliadku výstavy môžete vidieť v dvoch vstupoch v podaní lektorov v historických kostýmoch. Celá prehliadka bude obohatená o divadelné predstavenie Divadla teatrálnej skratky venované Juliane Korponayovej.

NOVOROČNÝ KONCERT ZUŠ

30. januára 2017 o 17.00 hod., koncertná sála ZUŠ

Záver mesiaca bude patriť najmladším talentom zo Základnej umeleckej školy v Spišskej Novej Vsi. Už tradične sa predstavia, tak ako každý rok na novoročnom koncerte, ktorý sa bude konať v koncertnej sále ZUŠ.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM