JAB Rôzne

Rady a tipy od šikovnej kozmetičky zo Spišskej: Ako si pridáte na kráse za pár minút?

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Poradili sme sa teda s odborníčkou z nášho mesta. Tu sú užitočné rady a tipy od mladej a šikovnej kozmetičky Patrícii Tomaškovičovej.

Ilustračný obrázok k článku Rady a tipy od šikovnej kozmetičky zo Spišskej: Ako si pridáte na kráse za pár minút?
Zdroj: Dnes24.sk

Mladá a šikovná Novovešťanka Patrícia pracuje ako kozmetička. Kráse a vizáži žien sa venuje už šiesty rok a nás zaujímalo, aké trendy sú momentálne v líčení aj to, ako sa treba o pleť starať.

Majú ženy určité očakávania, alebo predstavy, o tom čo chcú, keď sa k tebe prídu nalíčiť, alebo si nechajú v tejto oblasti poradiť?

Väčšina žien si nechá poradiť. Stáva sa, že niektorá príde s fotkou, ako chce byť nalíčená, no nie vždy sa to dá. Treba pozerať aj na to, že aj tá modelka na fotke má iné črty tváre a nie každému všetko pristane. Snažím sa nalíčiť tak, aby to bolo podľa jej predstáv, hoci s menšími úpravami.

Stalo sa ti už, že si mala aj nezvyčajnú požiadavku na líčenie?

Áno, raz prišla zákazníčka, že chce mať namaľované čierne oči a červený rúž. Presviedčala som ju, že to nebude dobre vyzerať no trvala na svojom – tak som ju tak nalíčila Napokon uznala, že som mala pravdu a dala si poradiť.

Od čoho závisí, aké líčenie ženám pristane?

Je to rôzne, treba pozerať na to, akú má žena pleť či je svetlá, alebo tmavá, akej farby má vlasy a samozrejme dôležité sú črty tváre či veľkosť očí. Neodporúčam ženám s úzkymi očami napríklad linku, pretože oko sa stane ešte užším

Keďže sa zaoberáš vizážou a make-upom, stane sa, že sa prichytíš pri tom, ako si obzeráš líčenie žien v okolí a hodnotíš ich?

Ani nie. Určite čo si, ale na ulici všimnem je na žene výrazný červený rúž a vtedy ju už vnímam a hodnotím celkovú vizáž. Väčšinou, ako sú nalíčené ženy si všímam, keď som na nejakej oslave či svadbe.

Aké sú aktuálne najnovšie trendy v líčení?

Trendy sa väčšinou menia, ale teraz je už druhý rok v kurze prirodzenosť. Jemné odlesky na pery, prirodzené obočie, svetlé farby tieňov na oči, ako je ružová, alebo rôzne odtiene hnedej. Čo sa opäť vrátilo do módy sú čierne linky na oči. Veľa herečiek sa teraz líči tak, že nepoužíva tiene, ale iba linku a špirálu.

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť. Obracajú sa na teba zákazníčky aj v tomto smere? Ako často by sme mali kozmetičku navštíviť ?

Áno, no nie je to vo veľkej miere, ale ak vidím s čím má zákazníčka problém, viem jej pomôcť. Kozmetičku odporúčam navštíviť aspoň raz do mesiaca. Pleť treba raz za čas prečistiť. Mení sa vekom, ale aj ročným obdobím. V lete potrebuje pleť hydratáciu, v zime zase výživu.

5 rád od odborníčky, ako sa rýchlo upraviť a dobre vyzerať

  • 1.Základom kvalitnej pleti je určite večerné odlíčenie pleťovým mliekom, zotrieť pleťovou vodou a naniesť si podľa typu pleti nočný krém.
  • 2.Ráno odporúčam večerný rituál zopakovať s tým, že samozrejme nanášame denný krém. Na krém nanesieme podkladovú bázu, make-up, púder a zvýrazníme líčka.
  • 3. Nezabudnite na obočie – môžete ho zvýrazniť ceruzkou, alebo hnedým tieňom.
  • 4. Kvalitná zahusťujúca špirála, jemný očný tieň, alebo linka (môže, ale nemusí byť) a očká sú hotové.
  • 5. Na pery odporúčam lesky v jemných odtieňoch – ružová, marhuľková a podobne.

Čítajte tiež:

Foto: súkromný archív Patrícia

Kozmetička radí: Ako byť krásna za pár minút...
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM