JAB Iné športy

Prvý finálový zápas volejbalistiek na domácej pôde: Bol to boj o každú loptu!

Nič nie je stratené. Síce vo finále extraligy žien prvý zápas našim volejbalistkám nevyšiel, no po druhom zápase je stav vyrovnaný. Spišiačky si prvýkrát zahrali vo finále na domácej pôde.

Ilustračný obrázok k článku Prvý finálový zápas volejbalistiek na domácej pôde: Bol to boj o každú loptu!
Zdroj: Dnes24.sk

Finále extraligy sa hralo pred domácim publikom po prvý raz. Vyše 700 divákov zhliadlo v športovej hale chcenú drámu so všetkým, čo k tomu patrí. Stretnutie sa začalo pre divákov prekvapujúcim, ale aj nádherne dôstojným zaspievaním slovenskej hymny v podaní miešaného speváckeho zboru Chorus Iglovia zo Spišskej Novej Vsi.

Ako povedal tajomík volejbalového klubu Igor Murko, na palubovke sa hral perfektný volejbal s bojovnými a oduševnenými výkonmi. „Slávistky vstúpili do duelu úspešnejšie, no do stavu 12:12 bol priebeh prvého setu vyrovnaný. Až od tohto momentu sa podarilo im odskočiť a vďaka esu Mitrengovej a dvom úspešným smečom Kuciakovej a Rákosovej si vytvorili rozhodujúci náskok na víťazstvo v prvom sete,“ opísal Murko.

Druhý set začali podľa slov Murka Spišiačky lepšie a tak, ako aj tretí ho naše volejbalistky vyhrali. „Štvrté dejstvo Spišiačkam ušlo a od jeho začiatku len doháňali náskok súperiek,“ doplnil s tým, že o všetkom napokon rozhodol piaty set, ktorý od začiatku kontroloval domáci celok. Pod úspešné podania či bloky sa podpísali najmä Otaševičová, Jakábová a Trachová.

Aj vďaka nim sa Spišská dočkala prvého triumfu vo finále a vyrovnala stav série na 1:1. „Negratuloval som dievčatám po prvom zápase, tak im teraz gratulujem po druhom. Bol to boj o každú loptu, nikto si nič nedaroval a vydržali sme až do konca," povedal po víťaznom zápase tréner Ondrej Spišák.

VK Spišská Nová Ves – VK Slávia EU Bratislava 3:2 (-20, 21, 20, –14, 10) – v sérii 1:1

Čítajte tiež:

Foto: František Kafka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM