JAB Rôzne

Prvou Novovešťankou roka 2019 sa stala malá Zoja: Toto je ona, FOTO

Na prvú Novovešťanku nového roka sme si počkali až do popoludnia. Malá Zoja je zároveň jediným bábätkom narodeným v spišskonovoveskej pôrodnici 1. januára 2019.

Ilustračný obrázok k článku Prvou Novovešťankou roka 2019 sa stala malá Zoja: Toto je ona, FOTO
6
Galéria

Silvester aj Nový rok bol na gynekologicko-pôrodníckom oddelení v Spišskej Novej Vsi podľa slov primára tohto oddelenia Štefana Novysedláka pokojný. Ako pre náš portál povedal, v posledný deň roku 2018 sa narodil jeden chlapček.

Prvá Novovešťanka roka 2019 sa na svet vypýtala prvého januára popoludní. Malá Zoja sa narodila o 16:30 hod. s mierami 3050 gramov a 49 centimetrov a to ako druhé bábätko v rodine. „Pôrod prebehol bez komplikácii, mamička aj dieťa sú v poriadku,“ dodal primár.

Ako povedala jej mamička Barbora, Silvester oslávila ešte doma v kruhu rodiny a do nemocnice prišla až ráno 1. januára. „Nedávno sme sa doma smiali, že bude sranda, ak sa narodí na Nový rok a bude prvou Novovešťankou, asi sme to privolali, keďže termín som mala až o dva týždne,“ prezradila šťastná mamina.

Pôrod bol podľa jej slov veľmi rýchly a všetko dobre dopadlo. Bol pri ňom aj tatko malej Zojky. Na prvú Novoveštanku, ktorá je zároveň i prvým a jediným bábätkom narodeným 1. januára 2019 v spišsko­novoveskej pôrodnici, čaká doma jej malý braček Riško, ktorý má dva roky.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Prvou Novoveštankou roku 2019 je toto utešené dievčatko
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM